Niğdeliler soruyor “Fiber mi? Hiper mi?”

Niğdeliler soruyor “Fiber mi? Hiper mi?”

Niğde’nin birçok mahallesinde yaşanan internet hızı sorunu Telekom müşterilerini çileden çıkarıyor.

Niğde’nin birçok mahallesinde yaşanan internet hızı sorunu Telekom müşterilerini çileden çıkarırken vatandaşlar fiber diyerek satılan hizmetin altyapı sorunu nedeniyle kendilerine hiper olarak verilmesine karşı fiber ücretinin alındığını söylüyorlar. 
Niğde Merkez başta olmak üzere ilçeler ve diğer kırsal alanlarda yaşanan internet sıkıntısı konusunda şikayetler artmaya başlarken gazetemize ulaşan birçok vatanda Türk Telekom’dan internet hizmeti aldıklarını ve internetteki hız sorunun çözülemediğini söylediler. 
FİBER Mİ? HİPER Mİ?
Niğde’de internet hızından ve bazı bölgelerde internetin sık sık kopmasından şikayetçi olan vatandaşlar, “Niğde merkezindeki birçok mahalle ve diğer ilçelerde internet hızı sürekli olarak düşüyor. İnternet alırken bizlere sunulan taahhütler “altyapı yok” denilerek yok sayılıyor. Altyapının olmaması bizlerin değil bu hizmeti vermesi gerekenlerin çözmesi gereken bir sorun. 
Bizlere satılan veya taahhüt edilen internet kalitesi ile sunulan hizmet farklı. Ancak bizlere sundukları paket ücreti aynı. Bu hizmeti veremeyen kişilerin normal şartlarda alacakları ücretten de indirim yapması gerekiyor. Hiper paket almışsınız diyerek tarife ücretini her ay düzenli almaya devam ediyorlar. Bu konuda müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmelerde adreslerimizde fiber altyapı olmadığını ve bu nedenle yapabilecekleri bir şey olmadığını söyleyip telefonu kapatıyorlar. Bizler bu hizmet için görüşürken mahallemizde sokağımızda belli olmasına rağmen bizlere, biz oraya fiber altyapı olmadığı için fiber değil hiper hizmet sunacağız denmiyor” dediler. 
NİĞDELİLER OLARAK BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Bu konuda artık bir çözüm beklediklerini belirten vatandaşlar, “Türk Telekom başta olmak üzere GSM firmalarında da durum çok farklı değil. Birçok köy ve kasabada çekim sorunu olmasına karşılık hiçbir çare bulunamıyor. Çarşı merkezinde bile internet hızı geçen seneden daha kötü bir durumda. Artık birileri bu millete yayan söylemekten vazgeçmeli ve söz verilen hizmeti sunmalı. Sunamıyorsa eksik verdiği hizmetin bedelini indirim veya iade ile çözmeli. Bunu yapan ülkemizin bir kurumu, deyim yerindeyse altın gösterip gümüş satıyorlar ve “sorun bizlerin değil sizlerin, bulunduğunuz bölgelerde altyapı olmaması bizim sorunumuz değil” diyerek işin içinden çıkıyorlar. 
Elbette altyapıyı oluşturmak ve gerekli kabloları direklerden veya yer altından çekmek müşterilerin görevi. Artık bir yetkili bu konuda bir açıklama yapsın. Telefonla ulaştıklarımızdan görüşmelerimiz kayıt altında tehditleri dinlemek istemiyoruz” ifadelerini kullandılar. 
 


Haber Kaynak : NİĞDE MEDYA HABER

PATATESİ BEDAVA DAĞITTI

HASAN İPEK: ŞEHİT NURLU GAZİ ONURLUDUR

Niğde’de “ÖNCE YAYA” kuralı tanınmıyor!

Niğde'de yatırımın gözdesi arsa ve tarla oldu

Niğdeliler soruyor “Fiber mi? Hiper mi?”

Niğde’de kömür fiyatları artmadı

Niğde’de Mesleki Eğitime yoğun ilgi

NİĞDOFF, Kadirli’den kupayla döndü

Niğde'de alıç sezonu başladı! Faydası saymakla bitmiyor

NÖHÜ'den öğrencilere Avrupa'da gönüllülük ve staj imkanı

Niğde Emniyeti Suçlulara Aman Vermiyor

Niğde’de kaçakçılığa geçit yok!

Niğde’de uyuşturucu illeti bitmiyor! 2 kişi tutuklandı

Niğde’de kaçak göçmenler sınır dışı ediliyor

Niğde’de sürücülere ceza yağdı!

Niğde'de meslek liselerine ilgi artıyor

Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu Niğde’de

Niğde’de 2 mahkum firar etti

Niğde’de çiftçinin emeğini böyle çaldılar!

Niğde 2 genç kız evden altın çaldı!

Sağlık Müdürü Karaca’dan prostat kanseri uyarısı

Öztürk: Niğde’de grip aşısı bol miktarda var

Türkiye yerli ve tamamen elektrikli kamyonet üretti! Çok ucuza satılacak

Tuğgeneralden vefa örneği! Şehidimizin kabrini ziyaret etti

Niğde’de 45 yıllık doktor emekli oldu

NİĞDE'DE ASKIDA ÇORBA DÖNEMİ!

Adem'den, çarpıcı uyarı: 50 bin çiftçi daha tarımı bırakabilir

NİĞDE’DE KONUT SATIŞINDA DÜŞÜŞ YOK!

YOLCU OTOBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI!

Yeni atanan doktorlardan Kaymakam Yiğit’e ziyaret

Yükleniyor