Niğde’de okulların derecesi farklı, sorunları aynı

Niğde’de öğrenim gören ilköğretimden üniversiteye kadar öğrencilerin en büyük sorunlarının başında ulaşım gelirken ikinci sorun olarak da kantin ücretleri gösteriliyor.

Tarih: 30.10.2024 10:45
Niğde’de okulların derecesi farklı, sorunları aynı

2024-2025 Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin en çok şikâyet ettikleri konular ve sorunlar da geçtiğimiz yıl olduğu gibi ulaşım ve beslenme oldu. İlkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar olan öğrencilerin çok büyük bölümü servis araçları ve şehir içi ulaşımdan memnun olmadıklarını belirtirken bazı öğrenciler de gerek okul kantinleri gerekse okul dışındaki gıda işletmelerindeki fiyatların fazlalığından şikâyet etti. 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden merkeze gelen veya merkezden üniversiteye giden öğrencilerin uzun süren bekleme süreleri ile tamamen doldurulan araçlardan rahatsız oldukları belirtilirken belli saatlerde araç sayısının artırılması isteniyor. 
İlk, orta ve lise dengi okullara giden öğrenciler ile velilerin en büyük sorunlarının başında yüksek bedelli servis ücretleri geliyor. 
Ulaşım sorunun dışında kalan diğer bir sorun ise kantinler ve eğitim kurumlarının yanındaki gıda işletmelerindeki yüksek fiyatlar olduğunu belirten öğrenciler, “Niğde il dışından gelen öğrenciler için ulaşım ve diğer sorunların yaşanmaması gereken bir şehir. Ancak her eğitim dönemi aynı sorunlar yaşanıyor. Bu üniversite ile merkezdeki ulaşım sorunu bir türlü çözülemiyor. Okula gidiş ve geliş saatlerinde minibüs sayısı artırılsa bir sorun yaşanmayacakken bu tedbir alınmıyor. Alınsa da yetersiz kalıyor. Tıka basa doldurulan minibüslerde durumdan şikayetçi olma hakkımız bile yok. Diğer bir sıkıntı da bulunduğumuz bölgelerdeki kantinlerdeki fiyat tarifeleri. Bu işletmeleri yapanlar karşılarındakilerin öğrenci olduğunu düşünmüyor. Şu anda eğitim gören neredeyse hiç mutlu değil” dediler.
 


Haber Kaynak : NİĞDE MEDYA HABER

TERS YÖNDEN GİTTİ, CEZAYI YEDİ!

NİĞDE’DE PATATESİN TADI KAÇTI!

Niğde'de Ulaşım Ücretlerine Büyük Zam Yapıldı

BAŞKAN HALİSDEMİR SERT KONUŞTU: KİM OLURSA OLSUN VATAN HAİNİDİR

MİRASÇILAR BU HABER SİZİ İLGİLENDİRİYOR!

Niğde’de bankalardaki toplam para miktarı açıklandı

“SARI SERUM”A DİKKAT!

BİRKO’NUN TAŞINMAZ DEĞERLERİ BELİRLENDİ

Bakanlık Niğde’de 4 adet arsa satacak! 24 ay vade imkanı var

Niğdeliler Soruyor! Acilde neden ek tedbir alınmıyor?

Niğde en kurak ocak ayını yaşıyor

NİĞDE’DE İNTERNET HIZI, HIZLA AZALIYOR!

NİĞDE KIRILIYOR! SALGIN VAR!

Niğde’de denetleniyor mu? Yangın merdivenleri depo oldu, kapılar kilitli!

TORAMAN KÖYÜ HALKI VERYANSIN ETTİ! BASMAKÇI TAŞ OCAĞI ZATEN ZARAR VERİYOR, YENİ TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ!

Recep Başkan’dan sitem İşimize Engel Olmayın!

CHP'li meclis üyeleri basın mensupları ile buluştu

NİĞDE’YE KURUYEMİŞ VE ŞEKERLEME FABRİKASI YAPILIYOR

Niğde’de adeta cephane ele geçirildi! 3 kişi tutuklandı

Niğde – Ankara Otoyol Ücreti 590 TL oldu

Niğdeli muhtardan köyünüze geri dönün çağrısı

İZMİR NİĞDELİLER DERNEĞİNDE ANLAMLI PROGRAM

Niğde’de iş arayanlara fırsat! Tekstil fabrikası işçi alacak

Aktaş’ta kadın kooperatifi kuruldu

Vali Çelik ödül törenine katıldı

Gürer: Patates Çiftçinin Canını Yakıyor

NÖHÜ'lü profesör amansız hastalığa yenik düştü

MUTFAK TÜPÜ BİN LİRAYA DAYANDI!

Asım Eren Okulu İçin Bor Heyeti MEB'de

BERBERLER ODASI BAŞKANINDAN SKANDAL AÇIKLAMA: EVİNİZDE TIRAŞ OLUN!

Yükleniyor

  • Çarşamba -0.8 ° / -6.8 ° Düzensiz hafif karlı
  • Perşembe -1 ° / -9.3 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cuma 1.4 ° / -10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 21 18 0 3 32 57
2.Fenerbahçe 22 17 2 3 35 54
3.Samsunspor 22 13 5 4 13 43
4.Eyüpspor 22 11 5 6 14 39
5.Göztepe 22 10 7 5 13 35
6.Beşiktaş 21 9 4 8 10 35
7.İstanbul Başakşehir 22 9 7 6 9 33
8.Kasımpaşa 22 7 5 10 -2 31
9.Trabzonspor 21 7 6 8 11 29
10.Alanyaspor 22 7 8 7 -5 28
11.Rizespor 22 8 11 3 -11 27
12.Gazişehir Gaziantep 21 7 9 5 -3 26
13.Antalyaspor 22 7 10 5 -16 26
14.Konyaspor 22 6 10 6 -7 24
15.Sivasspor 22 6 11 5 -11 23
16.Kayserispor 21 4 9 8 -19 20
17.Bodrum FK 22 4 13 5 -14 17
18.Hatayspor 22 1 14 7 -19 10
19.Adana Demirspor 21 2 17 2 -30 5