google-site-verification=-iPaBmriEITCfnD8Xb8A5iOZOvXgmhGUPt7YHwcntlI
Yapay zeka alanındaki rekabet artarken, Google'ın ürünü Gemini AI, 40'tan fazla dil desteğiyle, Türkçe de dahil olmak üzere geniş bir kullanıcı tabanını hedefliyor.
Google, Aralık ayında duyurduğu en yetenekli genel yapay zeka modeli olan Gemini'yi tanıttı. Ultra, Pro ve Nano olmak üzere 3 farklı formatta optimize edilen bu yapay zeka uygulaması, veri merkezlerinden mobil cihazlara kadar geniş bir yelpazede çalışabilecek şekilde tasarlandı. Google, ChatGPT ve Copilot'un gerisinde kalmamak için pazara hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor ve Gemini ve Bard'a getirdiği güncellemelerle dikkatleri üzerine çekmeyi amaçlıyor.
Google, kullanıcıların Bard'ın en hızlı versiyonunu kullanabilmeleri için 40'tan fazla dilde ve 230'dan fazla bölgede yeni özelliklerini sunmaya karar verdi. Bu doğrultuda, Gemini Pro artık Bard'da Türkçe olarak da kullanılabilecek.
TÜRKÇE DAHİL 40'TAN FAZLA DİL SEÇENEĞİ
Gemini Pro, anlama, özetleme, akıl yürütme, kodlama ve planlama gibi alanlarda etkili olan ve hatalı yanıtları azaltmak için önemli bir özelliğe sahiptir. Yeni güncelleme ile birlikte, Bard'ın İngilizce olarak kullanılan "yanıtı tekrar kontrol et" fonksiyonu artık Türkçe dahil olmak üzere 40'tan fazla dilde kullanılabilecek. Kullanıcılar, Bard üzerindeki "G" simgesine tıkladıklarında, Bard'ın cevabını değerlendirmek için web üzerinde içerik arayabileceği gibi Google Aramalar aracılığıyla destekleyici veya çelişen bilgilere ulaşabilecekler.
ÇOKLU İŞLESELLİK VE GÖRSEL DESTEK…
Gemini'nin katkısıyla, Bard farklı türdeki bilgileri anlamlandırmak için yeni yetenekler kazanıyor; bu, metin, resim, ses, video ve kodlama dillerini içerir. Bard, yapay zeka desteğiyle metin, ses ve görsel dosyaları işleyebilir ve birleştirebilir hale getiriliyor. Kullanıcılar, yeni güncellemeyle birlikte Bard'a bir açıklama yazarak buna uygun görseller elde edebilecekler. Ancak, bu özellik şu anda yalnızca İngilizce olarak mevcut.
Google, bu güncellemelerle Bard'ı daha erişilebilir, yetenekli ve çok yönlü hale getirerek karmaşık yaratıcı projelerden günlük görevlere kadar pek çok işlevi desteklemeyi hedefliyor. Ayrıca, telif hakkı ve mahremiyet ihlali konularında da iyileştirmeler yapıyor. Örneğin, Bard, oluşturduğu görüntülere dijital olarak tanımlanabilir bir filigran gömerek orijinal eserlerden ayırmaya çalışıyor ve kişilerin görüntülerinin oluşturulmasını engellemek için filtreler uyguluyor.
Google, Gemini'nin güvenlik ve gizlilik korumalarını geliştirmek için yeni tekniklere yatırım yapmayı sürdüreceğini belirtiyor.
Bu yenilikler ve özellikler, Bard ve Gemini’nin hızlı bir şekilde benimsenmesine yardımcı olacak mı, yoksa ChatGPT, Copilot ve diğerleri hala bir adım önde mi kalacaklar, zamanla anlaşılacak.