Firma bıraktı gitti! Bor Fizik Tedavi Hastanesi İnşaatı “ÇUKUR” Kaldı

Gürer: “BFK Hastanesi yıkıldı. Yeni bina ihale edildi. Temel yeri açıldı. Yüklenici bıraktı gitti”

Tarih: 09.09.2024 09:44
Firma bıraktı gitti! Bor Fizik Tedavi Hastanesi İnşaatı “ÇUKUR” Kaldı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Fizik Tedavi Hastanesi inşaatının  ortada kaldığını söyledi, Gürer"Bor Fizik Tedavi Hastanesi yıkıldı, yerine yenisi yapılacaktı. 2023 yılında da ihalesi yapıldı. 2025 yılının Şubat ayında hastane bitecekti. Ama şu anda hastanenin yalnızca hafriyat çalışmaları yapıldı; alanda başka bir çalışma yok. 250 yataklı, bölgeye hizmet verecek hastanenin yapımı ile ilgili temel için seçim öncesi hızlandırılan çalışmalarda hafriyat yapıldı.Yüklenici temel dahi atmadan iş durdu ."dedi.
Gürer, hastanenin bölge için büyük önem taşıdığını vurguladı ve inşaatın bir an önce başlaması gerektiğini belirterek, "
Temeli Dönemin Sağlık Bakanı Doğan Baran tarafından atılan  ve uzun süre inşayı devam eden Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2010 yılında hizmete açıldı.
6 Şubat : depremi sonrası hasar aldığı gerekçesi ile hastane kapatıldı. Hastane kampusunun arsa alanı 24.227 m²  ve kapalı alanı 27.000 m² olan hastane . Hastane ana binası; giriş kat ve 5 kat yataklı servis olmak üzere katlı idi.. Toplam 126 yatak kapasitesi olan hastane yenisi yapılmak üzere yıkıldı ve hizmet Bor Devlet Hastanesi'nin içinde verilmeye çalışıldı. 
Bor dışından başka bölgelerden gelmiş hastalara fizik tedavi hizmeti kısmen verilmeye devam ediliyor. Acil ihtiyaç olan hastane binası 2023 yılında ihalesi yapıldı 2025 yalında tamamlanacağı açıklandı. Temel dahi atılamadı. Bu hastane yalnızca Bor bölgesi için değil, diğer komşu illere de hizmet veren bir hastaneydi. Bu hastanenin bir an önce inşaatı başlayarak yapılmalı ve halkın hizmetine sunulmalı. Söylenene göre müteahhit, ödenek alamadığı gerekçesiyle işi feshetmiş. Açılacağı belirtilen Şubat 2025 yılına kadar bu hastanenin açılması, bu haliyle mümkün değil. Onun için de konuyla ilgili herkesi sorumluluğa ve gereğini yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

 


İNŞAAT MÜHENDİSİ ANIL GÜZEL: "SÜREÇTE İLERLEME KAYDEDİLMEDİ"
İnşaat mühendisi Anıl Güzel, hastane inşaatıyla ilgili süreci anlattı: "Daha önce hizmet veren 126  yataklı Bor Fizik Tedavi Hastanesi'nin statik yetersizliğinden dolayı yeni bir hastane yapılmasına karar verildi. 2020 yalında bu yönde bir tespit yapıldı. 
2021 yılında buranın proje ihalesi yapıldı. Karar daha önce alındı, 2021'den 2023 yılının başına kadar projelendirme süreci devam etti, 6 Şubat depremi sonrası hasar aldığı gerekçesi ile kapatıldı sonra ihaleye çıkıldı. 2023 yılının Ocak ayında bu hastane 700 milyon TL bedelle bir firmaya ihale edildi ve sözleşmesi yapıldı. Normalde 2025 yılının Şubat ayı içerisinde bitecekti. Süreç böyle devam ederken 2023 yılında ödenek eksikliği veya başka sebeplerden dolayı iş başlamadı. Seçim öncesi, 2024 yılında hafriyat işi hızlandırıldı.
Seçimden birkaç hafta önce hafriyat yapıldı. Burası, aşağı yukarı iki futbol sahası büyüklüğünde, korkunç bir hafriyat; 13.850 metrekare oturumlu, toplam hastanenin inşaat alanı 65.000 metrekare. 2023 yılında 700 milyon TL olan rakam, güncel birim fiyatlarla yaklaşık 2,5 milyar TL civarında bir rakama ulaşıyor. Bölge için çok önemli ve büyük bir hastaneydi, ama sadece hafriyat yapıldı. Seçim sonrasına kadar, Haziran ayına kadar da hiçbir şey yapılmadı.
Seçim sonrasında da tamamen durdu. Haziran ayında konteynerler vardı; buradaki müteahhit konteynerlerini götürdüğünü sizinle paylaşmıştım. Sizin meclisteki konuşmanızdan sonra konteynerler geri geldi ama yine bir çivi dahi çakılmadı, bir gram bile beton dökülmedi, seçim öncesine yetişmediği için temel atılmadı. Firma işine devam ettiği konusunda haber sitelerine beyan verdi ama hiçbir şey yapılmadı. Geçen hafta, ağustos ayının ortasında da buradaki konteynerlerin satıldığını öğrendik. Firmanın yüklü miktarda hakediş yaptığı ve bu hakedişi aldığı, sonrasında ise hakedişleri ödenmediği gerekçesiyle fesihe gittiği söylendi. Şu anda burada ne müteahhit var, ne konteyner var, ne de bir yetkili var.”

 


GÜZEL: "AKIBET BELİRSİZ"
İnşaat mühendisi Anıl Güzel, hastanenin yapım sürecine ilişkin bilgilendirmelerin yapılması gerektiğini belirterek, "Akıbetini tam olarak bilmiyoruz. Müteahhit mi devam etmiyor, bu konuların da aydınlığa kavuşturulması lazım. Aynı müteahhit mi yapacak, yoksa burası tekrar mı ihale edilecek, bu detaylara dair hiçbir bilgi yok. Basına da bir açıklama verilmedi. Alan var, proje var, ama yapan kimse yok. Bugün inşaat başlasa, ihale yapılırken öngörülen inşaat süresi 700 gün olarak belirtilmişti. Bu hastane 700 günde bitecekti, ama 2023 yılının Ocak ayında başlasaydı, aşağı yukarı 2025'in Şubat ayında bitecekti. Normal tarih buydu. 2025 yılının yaz aylarına doğru biteceği ifade edildi ama müteahhitten hiçbir hareket görünmedi." dedi.

 


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hastane alanında inceleme yaptı.Temel çukuru açılan ve işin durduğu hastanenin bir an önce başlaması gerektiğini,yüzlerce hastanın hastaneyi beklediğini belirtti.Gürer“Bor Fizik Tedavi Hastanesi projesindeki belirsizlik, bölge halkı ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi bir endişe yaratıyor. Sürecin hızlandırılması ve hastanenin bir an önce tamamlanarak halkın hizmetine sunulmalıdır. Hastane binası yıkılıp yenisi yapılacak derken inşaat başlamadan durmuş durumdadır. Seçim öncesi verilen sözler tutulmalıdır.” dedi.

 


Haber Kaynak : NİĞDE MEDYA HABER

Bir zam daha geliyor! Litresi benzinle yarışacak: Sektör temsilcileri duyurdu: Stok yapan kazanacak

Sıfır ve ikinci otomobilde fiyatlar değişti! İşte en ucuz otomobiller...

Niğde’de ikinci elçiler ve spotçular öğrencileri bekliyor

Bunu da gördük! Niğde’de ekmeğin içinden naylon çıktı

ÇİFTÇİNİN EMEĞİ TARLADA KALDI

Bakın Niğdeli en çok neyi izliyor?

Niğde’de veliler servis ücretlerinden şikayetçi

Niğde’de Halk Eğitim Merkezi kursları başladı

Eskiden kasaplar isteyene ücretsiz veriyordu! Şimdi kilosu 40-50 liradan satılıyor

Niğde’de boşanmalar patladı! Evli kalan sayısı azalıyor

Sigara fiyatlarında bir ilk yaşanacak! İndirim oranı şaşırtıyor

2 yaşındaki bebek soğan tarlasında ölü bulundu

NİĞDE'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAPILACAK!

Niğde’de işçi minibüsü ile ticari taksi kafa kafaya çarpıştı! 5 Yaralı

2025'de 14 gün yerine 45 gün tatil yapmanın formülü bulundu! Bunu yapan çalışanlar tatile doyacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı: Bütçe 973,6 milyar TL açık verdi

Niğdeli Süt Üreticileri: Sermayenin elinde oyuncak olduk

Motosiklet Sürücüsü Kazada Hayatını Kaybetti

Niğde’de akraba evliliği oranı açıklandı

Niğde için dondurucu tahmin! Bu kış çetin geçecek

Kimliği belli oldu! Balkondan düşerek hayatını kaybetmişti

İlk kazma vuruldu! Niğde Spor Salonu İnşaatı Başladı

Niğde’de Ahilik Haftası kutlanacak

İçişleri Bakanlığı Uyardı: B Sınıfı Ehliyetlerde Yeni Dönem Başlıyor!

Niğde Müzesiz Kaldı

NİĞDE'DE BU LİSTEDE! Depreme karşı zemini demir gibi sağlam iller açıklandı!

Niğde'de bugün vefat edenler (16 Eylül 2024 Pazartesi)

İçki içen iki arkadaş arasında çıkan kavga ölümle sonuçlandı

Tarihi zirve! Gram altın rekora koşuyor

Niğde’de balkondan düşen kadın ağır yaralandı

Yükleniyor

  • Salı 25.2 ° / 14.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.7 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1