Tarih: 14.01.2023 18:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Emir eri yapmaya çalışıyorlar!

Facebook Twitter Linked-in

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, "Bizim için as­lo­lan mil­le­ti­mi­zin ne de­di­ği, ne ya­şa­dı­ğı, ne is­te­di­ği­dir. Var­sın bi­ri­le­ri on bin­ler­ce ki­lo­met­re ötede ben­zin is­tas­yon­la­rın­da ka­ran­lık gö­rüş­me­ler yap­sın, biz 81 vi­la­ye­ti­mi­zi adım adım do­la­şı­yo­ruz." dedi.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, Muğla'da Sıtkı Koç­man Üni­ver­si­te­si Öğ­ren­ci Sa­ra­yı'nda "Sivil Top­lum ve Muh­tar­lar Bu­luş­ma­sı"na ka­tıl­dı.
Ko­nuş­ma­sın­da, Muğ­la­lı­la­rı se­lam­la­yan Er­do­ğan, prog­ra­mı or­ga­ni­ze eden­le­re te­şek­kür etti.
Hem eser ve hiz­met­le­rin açı­lı­şı­nı yap­mak hem de Muğ­la­lı­lar ve Fet­hi­ye­li­ler­le ku­cak­laş­mak için bu­ra­da ol­duk­la­rı­nı be­lir­ten Er­do­ğan, bugün ilk ola­rak toplu açı­lış tö­re­ni ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni anım­sat­tı.
Ba­kan­lık­la­rın ve be­le­di­ye­le­rin top­lam ya­tı­rım be­de­li 5 mil­yar 744 mil­yon li­ra­yı bulan eser ve hiz­met­le­rin ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­yen Er­do­ğan, bu eser ve hiz­met­le­rin ka­zan­dı­rıl­ma­sın­da kat­kı­sı olan­la­rı teb­rik etti.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, bu­ra­dan Fet­hi­ye'ye ge­çe­cek­le­ri­ni ve orada ken­di­le­ri­ni bek­le­yen va­tan­daş­lar­la genç­ler­le has­ret gi­de­cek­le­ri­ni be­lirt­ti.

"Biz şe­hir­le­ri­mi­zi ve in­san­la­rı­mı­zı se­çim­den se­çi­me ha­tır­la­yan­lar­dan asla ol­ma­dık, ol­ma­yız." diyen Er­do­ğan, aşağı yu­ka­rı her hafta sonu bir ilin mi­sa­fi­ri ol­ma­ya, va­tan­daş­lar­la genç­ler­le ka­dın­lar­la es­naf­la yüz yüze mu­hab­bet et­me­ye özel önem ver­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, "Çünkü bizim için as­lo­lan mil­le­ti­mi­zin ne de­di­ği, ne ya­şa­dı­ğı, ne is­te­di­ği­dir. Var­sın bi­ri­le­ri on bin­ler­ce ki­lo­met­re ötede ben­zin is­tas­yon­la­rın­da ka­ran­lık gö­rüş­me­ler yap­sın, biz 81 vi­la­ye­ti­mi­zi adım adım do­la­şı­yo­ruz." diye ko­nuş­tu.
Kim­se­yi ayır­ma­dan, dış­la­ma­dan 85 mil­yo­nun her bir fer­di­ni sa­mi­mi­yet­le ba­ğır­la­rı­na bas­tık­la­rı­nı ifade eden Er­do­ğan, son 20 yıl­dır ol­du­ğu gibi bugün de aşkla ça­lı­şa­rak 780 bin ki­lo­met­re­ka­re vatan top­ra­ğı­nı eser­le­riy­le ilmek ilmek do­ku­duk­la­rı­nı kay­det­ti. Er­do­ğan, "Allah, ömür ve mil­le­ti­miz de yetki ver­dik­çe Muğla ile bir­lik­te tüm şe­hir­le­ri­mi­ze hiz­met et­me­yi sür­dü­re­ce­ğiz. Rabb'im yol ar­ka­daş­lı­ğı­mız ve be­ra­ber­li­ği­mi­zi daim ey­le­sin." ifa­de­si­ni kul­lan­dı.
Muh­tar­lar ve oda baş­kan­la­rı­nın, de­mok­ra­si­nin ye­rel­de­ki en önem­li tem­sil­ci­le­ri ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Er­do­ğan, "Ma­hal­le sa­kin­le­ri­nin veya oda men­sup­la­rı­nın te­vec­cü­hüy­le gö­re­ve gelen bu kar­deş­le­ri­miz, so­rum­lu­luk duy­gu­su­nun ne kadar ağır bir yük ol­du­ğun gayet iyi bi­lir­ler." dedi.

 


Kimi zaman bu va­zi­fe­le­rin si­ya­set­te çok daha büyük ma­kam­la­rın ilk adımı, baş­lan­gı­cı, gi­riz­ga­hı ko­nu­mun­da ol­du­ğu­nu an­la­tan Er­do­ğan, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü:
"Si­ya­se­te bu gö­rev­ler­den 'bis­mil­lah' deyip aka­bin­de il­çe­si­ne, iline hatta tüm Tür­ki­ye'ye hiz­met etmiş pek çok müm­taz isim var­dır. Bu­ra­da­ki siz kar­deş­le­ri­miz­den de in­şal­lah bu şe­kil­de te­ma­yüz edecek, si­ya­set mer­di­ve­ni­nin üst ba­sa­mak­la­rı­na çı­ka­cak dost­la­rı­mız ola­cak­tır. Mil­let­le ba­ğı­nı mu­ha­fa­za eden, ema­ne­te iha­net et­me­yen, tem­sil­ci­si ol­du­ğu in­san­la­ra karşı me­su­li­ye­ti­ni hak­kıy­la ye­ri­ne ge­ti­ren her bir kar­de­şi­mi­zin önün­de ka­pı­lar so­nu­na kadar açık­tır. Hangi ma­kam­da olur­sa olsun aşkla tut­kuy­la fe­da­kar­lık­la ül­ke­si­ne ve mil­le­ti­ne hiz­met eden­le­rin aşa­ma­ya­ca­ğı hiç­bir engel yok­tur. Bizim mil­le­ti­miz, ba­si­ret ve fe­ra­set sa­hi­bi­dir. Kimin ken­di­ne hiz­met­kar ol­du­ğu­nu, kimin de göz bo­ya­may­la vakit öl­dür­dü­ğü­nü çok iyi bilir ve görür. Yarım asrı bulan si­ya­si ha­ya­tı­mız bo­yun­ca bu ha­ki­ka­te de­fa­lar­ca şa­hit­lik ettik."
Er­do­ğan, "Muh­tar bile ola­maz" man­şet­le­ri­nin atıl­dı­ğı ka­ran­lık gün­ler­den mil­le­tin ira­de­siy­le Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mı­na gel­di­ği­ni ha­tır­la­ta­rak, şu de­ğer­len­dir­me­de bu­lun­du:
"As­lın­da bu baş­lı­ğı atan­lar, benim muh­tar kar­deş­le­ri­me ha­ka­ret edi­yor­lar­dı. 'Muh­tar bile ola­maz.' Yani muh­tar­lık öyle yüce bir makam değil ve ola­maz­sın. Ama Rabb'im öyle bir makam nasip etti ki mil­le­ti­min lüt­fuy­la işte Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mı­na gel­dik. Allah'ın yar­dı­mı ve in­sa­nı­mı­zın des­te­ğiy­le be­le­di­ye baş­ka­nı, baş­ba­kan ve cum­hur­baş­ka­nı ola­rak ül­ke­mi­ze hiz­met etme şe­re­fi­ne nail olduk. Ül­ke­mi­ze ta­ri­hi­nin en büyük ya­tı­rım­la­rı­nı, en kap­sam­lı de­mok­ra­si re­form­la­rı­nı ka­zan­dır­ma im­ka­nı bul­duk."
Sağ­lık­ta, eği­tim­de, ada­let­te, gü­ven­lik­te, ulaş­tır­ma­da, tu­rizm­de, ta­rım­da ha­sı­lı her alan­da, Muğla'yı ve diğer 80 vi­la­ye­ti 20 sene ön­ce­siy­le mu­ka­ye­se dahi edi­le­me­yecek se­vi­ye­le­re ge­tir­dik­le­ri­ni ak­ta­ran Er­do­ğan, şöyle devam etti:
"Ve­sa­ye­tin, ya­sak­la­rın, bas­kı­la­rın kol gez­di­ği bir ül­ke­den, mil­let ira­de­si­ne vu­ru­lan zin­cir­le­rin tek tek par­ça­lan­dı­ğı de­mok­ra­tik bir Tür­ki­ye'ye ka­vuş­tuk. Halka ve hal­kın seç­tik­le­ri­ne te­pe­den bakan eski Tür­ki­ye zih­ni­ye­ti­ne son ve­re­rek hal­kın seç­tik­le­ri­nin el üs­tün­de tu­tul­du­ğu bir an­la­yı­şı hakim kıl­dık. Bu sü­reç­te milli ira­de­nin uç bey­le­ri ola­rak gör­dü­ğü­müz muh­tar­la­rı­mı­zın yet­ki­le­ri­ni güç­len­dir­me­ye, özlük hak­la­rı­nı ge­niş­let­me­ye özel önem ver­dik. Sa­de­ce va­li­lik­le­ri­mi­zin, kay­ma­kam­lık­la­rı­mı­zın, be­le­di­ye­le­ri­mi­zin ka­pı­sı­nı değil Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­mı­zın ka­pı­sı­nı da muh­tar­la­rı­mı­za ar­dı­na kadar biz açtık."
Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Kül­li­ye­si'nde 2015 yı­lın­dan bu­gü­ne ül­ke­nin dört bir kö­şe­sin­den 38 bin muh­tar­la 52 ayrı bu­luş­ma ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni dile ge­ti­ren Er­do­ğan, böy­le­ce muh­tar­la­rın dert­le­ri­ni, ta­lep­le­ri­ni, tek­lif­le­ri­ni dev­le­tin zir­ve­siy­le doğ­ru­dan pay­laş­ma ze­mi­ni bul­du­ğu­nu söy­le­di.

 


Er­do­ğan, bu top­lan­tı­lar­da sa­de­ce has­bi­hal et­me­dik­le­ri­ni, muh­tar­lar ara­cı­lı­ğıy­la pek çok va­tan­da­şın, ma­hal­le­nin prob­lem­le­ri­ni çöz­dük­le­ri­ni bil­dir­di.
İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı bün­ye­sin­de ku­ru­lan Muh­tar­lar Daire Baş­kan­lı­ğı­nın yanı sıra il­ler­de vali yar­dım­cı­sı, bü­yük­şe­hir­ler­de genel sek­re­ter yar­dım­cı­sı, diğer be­le­di­ye­ler­de baş­kan yar­dım­cı­sı dü­ze­yin­de mu­ha­tap­lar be­lir­le­dik­le­ri­ni an­la­tan Er­do­ğan, şun­la­rı kay­det­ti:
"Muh­tar­la­rı­mız­dan gelen talep doğ­rul­tu­sun­da, 29 Ekim ta­ri­hi­ni Muh­tar­lar Günü ola­rak ül­ke­miz­de ilan ettik. Muh­tar­la­rı­mı­zın özlük ve mali hak­la­rı­nın iyi­leş­ti­ril­me­si nok­ta­sın­da Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu prim­le­ri­nin dev­let ta­ra­fın­dan öden­me­sin­den ma­aş­la­rı­nın as­ga­ri ücret mik­ta­rı­na yük­sel­til­me­si­ne, silah ruh­sa­tı harcı mu­afi­ye­tin­den tek tip muh­tar kim­li­ği uy­gu­la­ma­sı­na, muh­tar­lık­la­rın elekt­rik fa­tu­ra­la­rı­nın konut ta­ri­fe­si­ne çev­ril­me­sin­den An­ka­ra'da hiz­me­te aç­tı­ğı­mız Muh­tar­lar Evi'ne kadar pek çok adım attık.

 

 


"MUH­TAR ÖDE­NEĞİNİ 8 BİN 506 TL'YE YÜK­SELTTİK"
Gö­re­ve gel­di­ği­miz­de, sa­de­ce 97 lira olan muh­tar öde­ne­ği­ni son ar­tış­la bir­lik­te 8 bin 506 li­ra­ya yük­selt­tik. Bun­la­rın ha­ri­cin­de yap­tık­la­rı va­zi­fe­nin öne­mi­ne mü­te­na­sip sa­yı­sız dü­zen­le­me­yi ha­ya­ta ge­çi­re­rek muh­tar­la­rı­mı­zın ya­nın­da olduk. İnşal­lah bun­dan sonra siz­ler­le bir­lik­te yol yü­rü­me­ye devam ede­ce­ğiz."

6'LI MA­SA­YA TEPKİ
Si­ya­si is­tik­ra­rı ze­de­le­yen bir adı­mın mil­le­tin hay­rı­na ola­bil­me­si müm­kün de­ğil­dir. Al­tı­lı ma­sa­nın bir araya gelme amacı se­çim­de bi­zim­le ya­rı­şa­cak bir aday bul­mak­tı, ay­lar­dır çağrı yap­ma­mı­za rağ­men bu­la­ma­dı­lar. Bir türlü 'ada­yı­mız' di­ye­cek­le­ri bi­ri­ni bu­la­ma­dı­lar.
Ay­lar­dır yap­tı­ğı­mız çağ­rı­la­ra rağ­men kar­şı­mı­za aday çı­ka­ra­ma­dı­lar. Uzak­tan ku­man­day­la yö­ne­ti­lecek bir Cum­hur­baş­ka­nın­dan bah­se­di­yor­lar. 25-30 mil­yon oyla se­çi­lecek cum­hur­baş­ka­nı­nı çoğu ta­be­la par­ti­sin­den hal­li­ce bir grup genel baş­ka­nın emir eri yap­ma­yı, de­mok­ra­si diye yut­tur­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar.
Si­ya­si is­tik­ra­rın al­ter­na­ti­fi çok ses­li­lik değil kar­ga­şa­dır, kav­ga­dır. Her­ke­sin ayrı tel­den çal­dı­ğı bir cüm­büş ma­sa­sı­dır.
Ül­ke­yi ve mil­le­ti yeni bir ve­sa­ye­tin bo­yun­du­ru­ğu­na sokma va­adiy­le or­ta­ya çı­kı­yor­lar.
Se­çim­ler­de men­fa­at or­tak­lı­ğı, kap­kaç si­ya­se­ti ta­ma­men tas­fi­ye ola­cak. "




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —