Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Emir eri yapmaya çalışıyorlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6'lı masaya aday eleştirisinde bulunarak, "25-30 milyon oyla seçilecek Cumhurbaşkanını çoğu tabela partisinden hallice bir grup genel başkanın emir eri yapmayı, demokrasi diye yutturmaya çalışıyorlar." dedi.

Tarih: 14.01.2023 18:12 Güncelleme: 14.01.2023 18:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, "Bizim için as­lo­lan mil­le­ti­mi­zin ne de­di­ği, ne ya­şa­dı­ğı, ne is­te­di­ği­dir. Var­sın bi­ri­le­ri on bin­ler­ce ki­lo­met­re ötede ben­zin is­tas­yon­la­rın­da ka­ran­lık gö­rüş­me­ler yap­sın, biz 81 vi­la­ye­ti­mi­zi adım adım do­la­şı­yo­ruz." dedi.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, Muğla'da Sıtkı Koç­man Üni­ver­si­te­si Öğ­ren­ci Sa­ra­yı'nda "Sivil Top­lum ve Muh­tar­lar Bu­luş­ma­sı"na ka­tıl­dı.
Ko­nuş­ma­sın­da, Muğ­la­lı­la­rı se­lam­la­yan Er­do­ğan, prog­ra­mı or­ga­ni­ze eden­le­re te­şek­kür etti.
Hem eser ve hiz­met­le­rin açı­lı­şı­nı yap­mak hem de Muğ­la­lı­lar ve Fet­hi­ye­li­ler­le ku­cak­laş­mak için bu­ra­da ol­duk­la­rı­nı be­lir­ten Er­do­ğan, bugün ilk ola­rak toplu açı­lış tö­re­ni ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni anım­sat­tı.
Ba­kan­lık­la­rın ve be­le­di­ye­le­rin top­lam ya­tı­rım be­de­li 5 mil­yar 744 mil­yon li­ra­yı bulan eser ve hiz­met­le­rin ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­yen Er­do­ğan, bu eser ve hiz­met­le­rin ka­zan­dı­rıl­ma­sın­da kat­kı­sı olan­la­rı teb­rik etti.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, bu­ra­dan Fet­hi­ye'ye ge­çe­cek­le­ri­ni ve orada ken­di­le­ri­ni bek­le­yen va­tan­daş­lar­la genç­ler­le has­ret gi­de­cek­le­ri­ni be­lirt­ti.

"Biz şe­hir­le­ri­mi­zi ve in­san­la­rı­mı­zı se­çim­den se­çi­me ha­tır­la­yan­lar­dan asla ol­ma­dık, ol­ma­yız." diyen Er­do­ğan, aşağı yu­ka­rı her hafta sonu bir ilin mi­sa­fi­ri ol­ma­ya, va­tan­daş­lar­la genç­ler­le ka­dın­lar­la es­naf­la yüz yüze mu­hab­bet et­me­ye özel önem ver­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, "Çünkü bizim için as­lo­lan mil­le­ti­mi­zin ne de­di­ği, ne ya­şa­dı­ğı, ne is­te­di­ği­dir. Var­sın bi­ri­le­ri on bin­ler­ce ki­lo­met­re ötede ben­zin is­tas­yon­la­rın­da ka­ran­lık gö­rüş­me­ler yap­sın, biz 81 vi­la­ye­ti­mi­zi adım adım do­la­şı­yo­ruz." diye ko­nuş­tu.
Kim­se­yi ayır­ma­dan, dış­la­ma­dan 85 mil­yo­nun her bir fer­di­ni sa­mi­mi­yet­le ba­ğır­la­rı­na bas­tık­la­rı­nı ifade eden Er­do­ğan, son 20 yıl­dır ol­du­ğu gibi bugün de aşkla ça­lı­şa­rak 780 bin ki­lo­met­re­ka­re vatan top­ra­ğı­nı eser­le­riy­le ilmek ilmek do­ku­duk­la­rı­nı kay­det­ti. Er­do­ğan, "Allah, ömür ve mil­le­ti­miz de yetki ver­dik­çe Muğla ile bir­lik­te tüm şe­hir­le­ri­mi­ze hiz­met et­me­yi sür­dü­re­ce­ğiz. Rabb'im yol ar­ka­daş­lı­ğı­mız ve be­ra­ber­li­ği­mi­zi daim ey­le­sin." ifa­de­si­ni kul­lan­dı.
Muh­tar­lar ve oda baş­kan­la­rı­nın, de­mok­ra­si­nin ye­rel­de­ki en önem­li tem­sil­ci­le­ri ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Er­do­ğan, "Ma­hal­le sa­kin­le­ri­nin veya oda men­sup­la­rı­nın te­vec­cü­hüy­le gö­re­ve gelen bu kar­deş­le­ri­miz, so­rum­lu­luk duy­gu­su­nun ne kadar ağır bir yük ol­du­ğun gayet iyi bi­lir­ler." dedi.

 


Kimi zaman bu va­zi­fe­le­rin si­ya­set­te çok daha büyük ma­kam­la­rın ilk adımı, baş­lan­gı­cı, gi­riz­ga­hı ko­nu­mun­da ol­du­ğu­nu an­la­tan Er­do­ğan, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü:
"Si­ya­se­te bu gö­rev­ler­den 'bis­mil­lah' deyip aka­bin­de il­çe­si­ne, iline hatta tüm Tür­ki­ye'ye hiz­met etmiş pek çok müm­taz isim var­dır. Bu­ra­da­ki siz kar­deş­le­ri­miz­den de in­şal­lah bu şe­kil­de te­ma­yüz edecek, si­ya­set mer­di­ve­ni­nin üst ba­sa­mak­la­rı­na çı­ka­cak dost­la­rı­mız ola­cak­tır. Mil­let­le ba­ğı­nı mu­ha­fa­za eden, ema­ne­te iha­net et­me­yen, tem­sil­ci­si ol­du­ğu in­san­la­ra karşı me­su­li­ye­ti­ni hak­kıy­la ye­ri­ne ge­ti­ren her bir kar­de­şi­mi­zin önün­de ka­pı­lar so­nu­na kadar açık­tır. Hangi ma­kam­da olur­sa olsun aşkla tut­kuy­la fe­da­kar­lık­la ül­ke­si­ne ve mil­le­ti­ne hiz­met eden­le­rin aşa­ma­ya­ca­ğı hiç­bir engel yok­tur. Bizim mil­le­ti­miz, ba­si­ret ve fe­ra­set sa­hi­bi­dir. Kimin ken­di­ne hiz­met­kar ol­du­ğu­nu, kimin de göz bo­ya­may­la vakit öl­dür­dü­ğü­nü çok iyi bilir ve görür. Yarım asrı bulan si­ya­si ha­ya­tı­mız bo­yun­ca bu ha­ki­ka­te de­fa­lar­ca şa­hit­lik ettik."
Er­do­ğan, "Muh­tar bile ola­maz" man­şet­le­ri­nin atıl­dı­ğı ka­ran­lık gün­ler­den mil­le­tin ira­de­siy­le Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mı­na gel­di­ği­ni ha­tır­la­ta­rak, şu de­ğer­len­dir­me­de bu­lun­du:
"As­lın­da bu baş­lı­ğı atan­lar, benim muh­tar kar­deş­le­ri­me ha­ka­ret edi­yor­lar­dı. 'Muh­tar bile ola­maz.' Yani muh­tar­lık öyle yüce bir makam değil ve ola­maz­sın. Ama Rabb'im öyle bir makam nasip etti ki mil­le­ti­min lüt­fuy­la işte Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mı­na gel­dik. Allah'ın yar­dı­mı ve in­sa­nı­mı­zın des­te­ğiy­le be­le­di­ye baş­ka­nı, baş­ba­kan ve cum­hur­baş­ka­nı ola­rak ül­ke­mi­ze hiz­met etme şe­re­fi­ne nail olduk. Ül­ke­mi­ze ta­ri­hi­nin en büyük ya­tı­rım­la­rı­nı, en kap­sam­lı de­mok­ra­si re­form­la­rı­nı ka­zan­dır­ma im­ka­nı bul­duk."
Sağ­lık­ta, eği­tim­de, ada­let­te, gü­ven­lik­te, ulaş­tır­ma­da, tu­rizm­de, ta­rım­da ha­sı­lı her alan­da, Muğla'yı ve diğer 80 vi­la­ye­ti 20 sene ön­ce­siy­le mu­ka­ye­se dahi edi­le­me­yecek se­vi­ye­le­re ge­tir­dik­le­ri­ni ak­ta­ran Er­do­ğan, şöyle devam etti:
"Ve­sa­ye­tin, ya­sak­la­rın, bas­kı­la­rın kol gez­di­ği bir ül­ke­den, mil­let ira­de­si­ne vu­ru­lan zin­cir­le­rin tek tek par­ça­lan­dı­ğı de­mok­ra­tik bir Tür­ki­ye'ye ka­vuş­tuk. Halka ve hal­kın seç­tik­le­ri­ne te­pe­den bakan eski Tür­ki­ye zih­ni­ye­ti­ne son ve­re­rek hal­kın seç­tik­le­ri­nin el üs­tün­de tu­tul­du­ğu bir an­la­yı­şı hakim kıl­dık. Bu sü­reç­te milli ira­de­nin uç bey­le­ri ola­rak gör­dü­ğü­müz muh­tar­la­rı­mı­zın yet­ki­le­ri­ni güç­len­dir­me­ye, özlük hak­la­rı­nı ge­niş­let­me­ye özel önem ver­dik. Sa­de­ce va­li­lik­le­ri­mi­zin, kay­ma­kam­lık­la­rı­mı­zın, be­le­di­ye­le­ri­mi­zin ka­pı­sı­nı değil Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­mı­zın ka­pı­sı­nı da muh­tar­la­rı­mı­za ar­dı­na kadar biz açtık."
Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Kül­li­ye­si'nde 2015 yı­lın­dan bu­gü­ne ül­ke­nin dört bir kö­şe­sin­den 38 bin muh­tar­la 52 ayrı bu­luş­ma ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni dile ge­ti­ren Er­do­ğan, böy­le­ce muh­tar­la­rın dert­le­ri­ni, ta­lep­le­ri­ni, tek­lif­le­ri­ni dev­le­tin zir­ve­siy­le doğ­ru­dan pay­laş­ma ze­mi­ni bul­du­ğu­nu söy­le­di.

 


Er­do­ğan, bu top­lan­tı­lar­da sa­de­ce has­bi­hal et­me­dik­le­ri­ni, muh­tar­lar ara­cı­lı­ğıy­la pek çok va­tan­da­şın, ma­hal­le­nin prob­lem­le­ri­ni çöz­dük­le­ri­ni bil­dir­di.
İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı bün­ye­sin­de ku­ru­lan Muh­tar­lar Daire Baş­kan­lı­ğı­nın yanı sıra il­ler­de vali yar­dım­cı­sı, bü­yük­şe­hir­ler­de genel sek­re­ter yar­dım­cı­sı, diğer be­le­di­ye­ler­de baş­kan yar­dım­cı­sı dü­ze­yin­de mu­ha­tap­lar be­lir­le­dik­le­ri­ni an­la­tan Er­do­ğan, şun­la­rı kay­det­ti:
"Muh­tar­la­rı­mız­dan gelen talep doğ­rul­tu­sun­da, 29 Ekim ta­ri­hi­ni Muh­tar­lar Günü ola­rak ül­ke­miz­de ilan ettik. Muh­tar­la­rı­mı­zın özlük ve mali hak­la­rı­nın iyi­leş­ti­ril­me­si nok­ta­sın­da Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu prim­le­ri­nin dev­let ta­ra­fın­dan öden­me­sin­den ma­aş­la­rı­nın as­ga­ri ücret mik­ta­rı­na yük­sel­til­me­si­ne, silah ruh­sa­tı harcı mu­afi­ye­tin­den tek tip muh­tar kim­li­ği uy­gu­la­ma­sı­na, muh­tar­lık­la­rın elekt­rik fa­tu­ra­la­rı­nın konut ta­ri­fe­si­ne çev­ril­me­sin­den An­ka­ra'da hiz­me­te aç­tı­ğı­mız Muh­tar­lar Evi'ne kadar pek çok adım attık.

 

 


"MUH­TAR ÖDE­NEĞİNİ 8 BİN 506 TL'YE YÜK­SELTTİK"
Gö­re­ve gel­di­ği­miz­de, sa­de­ce 97 lira olan muh­tar öde­ne­ği­ni son ar­tış­la bir­lik­te 8 bin 506 li­ra­ya yük­selt­tik. Bun­la­rın ha­ri­cin­de yap­tık­la­rı va­zi­fe­nin öne­mi­ne mü­te­na­sip sa­yı­sız dü­zen­le­me­yi ha­ya­ta ge­çi­re­rek muh­tar­la­rı­mı­zın ya­nın­da olduk. İnşal­lah bun­dan sonra siz­ler­le bir­lik­te yol yü­rü­me­ye devam ede­ce­ğiz."

6'LI MA­SA­YA TEPKİ
Si­ya­si is­tik­ra­rı ze­de­le­yen bir adı­mın mil­le­tin hay­rı­na ola­bil­me­si müm­kün de­ğil­dir. Al­tı­lı ma­sa­nın bir araya gelme amacı se­çim­de bi­zim­le ya­rı­şa­cak bir aday bul­mak­tı, ay­lar­dır çağrı yap­ma­mı­za rağ­men bu­la­ma­dı­lar. Bir türlü 'ada­yı­mız' di­ye­cek­le­ri bi­ri­ni bu­la­ma­dı­lar.
Ay­lar­dır yap­tı­ğı­mız çağ­rı­la­ra rağ­men kar­şı­mı­za aday çı­ka­ra­ma­dı­lar. Uzak­tan ku­man­day­la yö­ne­ti­lecek bir Cum­hur­baş­ka­nın­dan bah­se­di­yor­lar. 25-30 mil­yon oyla se­çi­lecek cum­hur­baş­ka­nı­nı çoğu ta­be­la par­ti­sin­den hal­li­ce bir grup genel baş­ka­nın emir eri yap­ma­yı, de­mok­ra­si diye yut­tur­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar.
Si­ya­si is­tik­ra­rın al­ter­na­ti­fi çok ses­li­lik değil kar­ga­şa­dır, kav­ga­dır. Her­ke­sin ayrı tel­den çal­dı­ğı bir cüm­büş ma­sa­sı­dır.
Ül­ke­yi ve mil­le­ti yeni bir ve­sa­ye­tin bo­yun­du­ru­ğu­na sokma va­adiy­le or­ta­ya çı­kı­yor­lar.
Se­çim­ler­de men­fa­at or­tak­lı­ğı, kap­kaç si­ya­se­ti ta­ma­men tas­fi­ye ola­cak. "


Haber Kaynak : AJANSLAR

Niğde İl Genel Meclisinde Kılıçlar Çekildi! Ak Partililer toplantıya katılmadı

Niğde İl Genel Meclisinde Ak Parti’de çatlak! Ak Partili Meclis Üyeleri salonu terk etti

Erat: Bu neyin kini, bu neyin öcü bilmiyorum! Bor Belediye Başkanı Serkan Baran'dan açıklama geldi!

Bor’da bitmeyen tadilat! Yeni Hamam 9 yıldır kapalı!

Sata sata bitiremediler! Konut satışından gelen paralar nerede kullanıldı

Niğde'de muhtarlığa karşı olan, muhtar adayı

Ulukışla'da tepki çeken satış! "Sanki yangından mal kaçırıyor"

Miras hukuku sil baştan değişti: Tapu mirasındaki eşitsizlikte bunu yapan hakkını alacak

Naci Görür 6 Şubat’ın yıl dönümünde üstüne basa basa uyardı! Bu ile dikkat edin şimdiden bağırıyorum

Sebze fiyatları uçtu! Patlıcanın kilosu 67 lira

Milyonları ilgilendiren emsal karar Yargıtay’dan geldi! Artık paranızı geri alabilmek mümkün

Çağlayan Adliyesi'ne saldıran teröristlerin kimlikleri belli oldu: Ablası bugün hakim karşısına çıkacakmış

Kombisine bu işlemi yapmayan yandı! Net tarih belirlendi evinize gelip tek tek sökecekler

Ehliyet sahibi olanlar için geri sayım başladı! Bunu yaptırmayan rekor ceza ödeyecek

Et ürünlerinde zam şampiyonu sakatat

Öğrencilere devlet desteği geliyor! Her öğrenciye 2000 TL verilecek

Erat: Genel Başkanımıza söz verdik Bor’un anahtarını ona götüreceğiz

MHP Adayı Hamdi Doğan; Niğde halkı artık değişim istiyor!

Muayenesiz trafiğe çakanlar yandı: Trafikte araç muayenesi için yeni dönem

Türkiye'de peynir ihracatını gerçekleştiren ve 25 ülkede faaliyet gösteren firma iflas etti

Merkez Bankası’nın yeni başkanı Fatih Karahan’ın ilk icraatı ortaya çıktı! Yıl sonuna kadar

Kadın cinayetleri durmak bilmiyor: 31 günde 31 kadın öldürüldü! 21'i şüpheli ölüm

Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye dönüşü yeniden ertelendi

Bütün evlerde 3 ay daha ücretsiz olacak: Düğmeye basıldı o tarihe kadar uygulanacak

Niğde’de tıraşa büyük zam geliyor!

Kıl biber uçuyor, kilosu 80 lira

Google'dan yapay zeka devrimi: Beklenen özellik sonunda geldi!

Yazar Alev Alatlı hayatını kaybetti!

Dünyaca ünlü banka Türkiye'deki şubelerini tek tek kapatıyor! Küçülme dalgası büyüyor

Çamardı’da mide bulandıran iddia! Engelli kıza tecavüz iddiası

Yükleniyor

Niğde İl Genel Meclisinde Ak Parti’de çatlak! Ak Partili Meclis Üyeleri salonu terk etti

Erat: Bu neyin kini, bu neyin öcü bilmiyorum! Bor Belediye Başkanı Serkan Baran'dan açıklama geldi!

Bor’da bitmeyen tadilat! Yeni Hamam 9 yıldır kapalı!

Sata sata bitiremediler! Konut satışından gelen paralar nerede kullanıldı

Niğde'de muhtarlığa karşı olan, muhtar adayı

Ulukışla'da tepki çeken satış! "Sanki yangından mal kaçırıyor"

Erat: Genel Başkanımıza söz verdik Bor’un anahtarını ona götüreceğiz

  • Pazartesi 11.1 ° / -2.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.1 ° / -0.7 ° false
  • Çarşamba 18.8 ° / 2.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16