Tarih: 16.08.2024 11:39

Simpsonlar dünyayı alarma geçiren virüsü de bildi! Bu sefer yandık

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgınını, Disney’in Fox’u satın almasını, Donald Trump’ın başkanlığını, Kamala Harris’in başkanlık görevine adaylığını daha önceden bilen Simpsonslar bu kez de dünyayı ayağa kaldıran Maymun Çiçeği virüsünü bildi.
Bazı sosyal medya kullanıcıları fenomen çizgi flminin maymun çiçeği virüsünü önceden bildiğini öne sürdü. Simpsonslar o bölümle tekrar gündem oldu.

 


 

MAYMUNLA OYNARKEN HASTALIĞA KAPILIYOR
Dizinin 7. sezon 3. bölümünde Bart ve Milhouse'un bir maymunla oynadıktan sonra hastalandığı, başka bir bölümde de Homer’ın maymun sahiplendikten sonra hastalandığı görülüyor. Bu sahneler sosyal medyada hızla paylaşılırken, kullanıcılar arasında yeni bir tartışma başlattı.
Bir sosyal medya kullanıcısı, bu gönderinin altına "Eğer doğruysa, işimiz bitti" yorumunu yaptı. Başka bir kullanıcı ise, "Yine mi aynı hikaye?" şeklinde tepki gösterdi.

 


 

VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NEDİR?
Maymun Çiçeği virüsü ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, sırt ağrısı, lenf bezlerinde şişme ve vücutta döküntülerle kendini gösterir. Döküntüler zamanla kabuklanır ve genellikle 2-4 hafta içinde iyileşir. Tanıyı kesinleştirmek için döküntülerden PCR yöntemi (virüse ait DNA’nın örneklerde gösterilmesi) ve diğer bazı laboratuvar testleri yapılmalı. Yine de riskli bölgeden yolculuk ve klinik şüphenin yüksek olması bundan daha önemli.
TEDAVİSİ VAR MI?
Özel bir tedavisi olmasa da belirtilere yönelik tedavi uygulanıyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —