Tarih: 17.10.2024 09:45

Patates üreticisi mutsuz! Niğde’de patateste yüksek verim, düşük fiyat

Facebook Twitter Linked-in

Patates hasadının devam ettiği bölgelerde patates üreticileri, yüksek verim ve kaliteye rağmen tarla satış fiyatının çok düşük olduğunu belirtiyorlar. Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden olan Niğde’de kışlık patates hasadı devam ediyor ama patates üreticisi mutsuz. Hasadına başlanan patates verimliliği ile üreticinin yüzünü güldürüyor. Üreticiler, yüksek verim ve kaliteye rağmen tarla satış fiyatının düşük olduğundan ve zarar ettiklerinden dert yanıyor. 
Geçen sene patates fiyatlarından memnun olduklarını ifade eten Niğdeli patates üreticileri gerek iklim etkisi gerek erken hasat sebebiyle bu yıl patates fiyatlarının maliyetinin altında olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyorlar. 
Hasadı başlayan patateste bu yıl yüksek verim ve kalitenin yüzlerini güldürdüğünü ifade eden Niğdeli çiftçiler, tarla satış fiyatını ise düşük bulduğunu ifade ettiler. 
Geçen sene patates fiyatlarından memnun olduklarını ifade eden patates üreticisi "Bu yıl üretim çok, verim de çok ama pazar sıkıntılı. İklim etkisi, erken hasat ve pazar sıkıntısı olduğu için patates fiyatları iyice dibe vurmuş durumda. Öyle ki çiftçimiz aracılara tarladaki patateslerimizi alması için gözlerine bakar olduk. Bu konuda yetkililerin bu soruna çok acil bir çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=-iPaBmriEITCfnD8Xb8A5iOZOvXgmhGUPt7YHwcntlI