Tarih: 15.01.2023 15:32

Parayı yatırmak isteyen araç ve arsa satıyor! 2. elde 'acil ilan' hareketliliği

Facebook Twitter Linked-in

Emek­li­lik­te Yaşa Ta­kı­lan­lar (EYT) dü­zen­le­me­si kap­sa­mın­da as­ker­lik ve doğum borç­lan­ma­sı için SGK'ya baş­vu­ran­lar, öde­me­le­ri­ni ya­pa­bil­mek ama­cıy­la araç, arsa, cep te­le­fo­nu veya bazı ev eş­ya­la­rı­nı in­ter­net­ten sa­tı­şa çı­kar­dı. Emlak ve ürün sa­tı­şı ya­pı­la­bi­len si­te­ler­de yüz­ler­ce 'EYT ne­de­niy­le sa­tı­lık' ilanı yer alı­yor. İlan­la­rın ço­ğun­da da 'acil' iba­re­si bu­lu­nu­yor.

 

 

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın, yaş sı­nı­rı ol­ma­dan prim gün ve yı­lı­nı dol­du­ran, 8 Eylül 1999 ön­ce­si si­gor­ta gi­ri­şi olan­la­ra emek­li­lik hakkı ta­nı­na­ca­ğı açık­la­ma­sı­nın ar­dın­dan; bu dü­zen­le­me­den ya­rar­lan­mak is­te­yen yak­la­şık 2,5 mil­yon kişi, yasa ta­sa­rı­sı­nın Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si'ne (TBMM) gel­me­si­ni bek­li­yor.

 

 

8 Eylül 1999 ön­ce­si si­gor­ta gi­ri­şi olup, prim gün veya yıl ek­si­ği olan­lar ise bu ek­sik­le­ri­ni ka­pa­ta­bil­mek için as­ker­lik ve doğum borç­lan­ma­sı ya­pa­bi­li­yor.
Bu kap­sam­da bir­çok kişi 1 Ocak 2023 ön­ce­si SGK il ve ilçe mü­dür­lük­le­ri­ne baş­vu­ru­la­rı­nı ya­par­ken, bir kısmı da baş­vu­ru için ya­sa­nın çık­ma­sı­nı bek­li­yor.

 

 

EYT için as­ker­lik veya doğum borç­lan­ma­la­rı­nı öde­ye­cek­ler ara­sın­da, oto­mo­bil başta olmak üzere arsa, iş yeri, mo­to­sik­let, cep te­le­fo­nu ve ev alet­le­ri­ni sa­tı­lı­ğa çı­ka­ran­lar bu­lu­nu­yor. 'EYT ne­de­niy­le' iba­re­li satış ilan­la­rın­da 'acil' ol­du­ğu da vur­gu­la­nı­yor.

 

 

Konut, dük­kan ve ar­sa­sı­nın yanı sıra cep te­le­fo­nu veya koşu ban­dı­nı sa­tı­lı­ğa çı­ka­ran­lar olu­yor. Emlak ve ürün sa­tı­şı ya­pı­la­bi­len si­te­ler­de yüz­ler­ce 'EYT ne­de­niy­le sa­tı­lık' ilanı yer alı­yor. İlan­la­rın ço­ğun­da da 'acil' iba­re­si bu­lu­nu­yor.

 

 

EYT İLAN­LA­RIN­DAN ÖR­NEK­LER
Tür­ki­ye'nin bir­çok ilin­den ilan veren EYT'li­ler­den biri, Aydın Ye­ni­pa­zar'da 456 met­re­ka­re­lik ar­sa­sı­nı 320 bin TL'ye sa­tı­şa çı­kar­dı. İlanda 'EYT'den do­la­yı 450 met­re­ka­re­lik ar­sa­mı sa­tı­yo­rum' açık­la­ma­sı bu­lu­nu­yor. Konya Sel­çuk­lu'da bir kişi ise 'EYT öde­me­sin­den do­la­yı sa­tı­lık cep te­le­fo­nu dük­ka­nı' şek­lin­de ver­di­ği ilan ile 60 met­re­ka­re­lik dük­ka­nı­nı 159 bin TL'ye sa­tı­şa çı­kar­dı.

 

 

Afyonkarahisar'dan bir EYT'li, 1999 model aracını EYT nedeniyle satılığa çıkardığını belirttiği ilanda, 188 bin TL talep ediyor.
İstanbul'dan bir EYT'li de 2011 model aracı için 189 bin TL istiyor. Bir satış sitesinde EYT nedenli 11 emlak, 56 araç, 3 ev aletleri ve 1 tarım makinası ilanı bulunuyor.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —