Tarih: 04.01.2023 18:17

Niğde'de 'Ma­te­ma­tik Se­fer­ber­li­ği'

Facebook Twitter Linked-in

Millî Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan TÜBİTAK ile üni­ver­si­te­ler iş bir­li­ğin­de yü­rü­tül­mek üzere baş­la­tı­lan Ma­te­ma­tik Se­fer­ber­li­ği ça­lış­ma­la­rı Niğde’de de devam edi­yor.
İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Halil İbra­him Yaşar ko­nuy­la ikili yap­tı­ğı açık­la­ma­da; 'Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­mız­ca baş­la­tı­lan ve TÜBİTAK ile üni­ver­si­te­le­ri­mi­zin iş bir­li­ğin­de yü­rü­tü­len Ma­te­ma­tik Se­fer­ber­li­ği pro­je­si kap­sa­mın­da ili­miz­de de ça­lış­ma­lar devam et­mek­te­dir. Yeni yak­la­şım­lar­la ma­te­ma­ti­ğin soyut bir ders ol­mak­tan çı­ka­rıl­ma­sı, ma­te­ma­ti­ğin gün­lük yaşam be­ce­ri­le­ri­ne uyar­la­na­rak ka­lı­cı ve se­ve­rek öğ­ren­me­nin sağ­lan­ma­sı ve öğ­ren­ci­le­re bilgi okur­ya­zar­lı­ğı öğ­re­ti­le­rek daha çok üret­me­le­ri­nin sağ­lan­ma­sı amaç­lan­mak­ta­dır. Ma­te­ma­ti­ğin sa­de­ce ye­te­nek­li öğ­ren­ci­le­rin üs­te­sin­den ge­le­bi­le­ce­ği zorlu bir ders ol­mak­tan çıkıp, tüm öğ­ren­ci­le­rin ke­yif­le, gün­lük ya­şam­la bağ­daş­tı­rı­la­bil­dik­le­ri ke­yif­li bir ders ha­li­ne ge­ti­ril­me­si amaç­lan­mak­ta­dır. Ay­rı­ca 21. yüz­yıl be­ce­ri­le­ri­ne Ma­te­ma­tik ders­le­rin­de yer ve­ril­me­si ile soyut bil­gi­ler öğ­ren­ci­le­rin ger­çek ha­yat­ta kul­la­na­bi­le­ce­ği bil­gi­le­re dö­nüş­tü­rül­me­si de amaç­lar ara­sın­da bu­lun­mak­ta­dır dedi.
İli­miz­de 28 Ha­zi­ran 2022 ta­ri­hin­de sınıf öğ­ret­men­le­ri, il­köğ­re­tim ma­te­ma­tik öğ­ret­men­le­ri ve lise ma­te­ma­tik öğ­ret­men­le­ri­mi­zin ka­tı­lım­la­rıy­la bir ça­lış­tay ger­çek­leş­tir­dik. İli­miz­de ya­pı­la­bi­lecek ça­lış­ma­lar ko­nu­sun­da ka­tı­lım­cı öğ­ret­men­le­ri­mi­ze önem­li bil­gi­ler ve­ril­di. Ka­tı­lım­cı öğ­ret­men­ler il ba­zın­da ya­pı­la­bi­lecek ça­lış­ma­la­rı ara­la­rın­da tar­tı­şa­rak yeni fi­kir­ler üret­ti­ler dedi.
Ben ili­miz adına tüm bu ça­lış­ma­lar­da emeği geçen öğ­ret­men­le­ri­mi­ze ve Niğde Ömer Ha­lis­de­mir Üni­ver­si­te­si­nin kıy­met­li aka­de­mis­yen­le­ri­ne te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yor pro­je­nin ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı niyaz edi­yo­rum' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —