Tarih: 13.01.2023 12:20

Niğde'de köyler yaşam merkezleri ile hayat buldu!

Facebook Twitter Linked-in

Niğde İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan il ge­ne­lin­de öğ­ren­ci­si bu­lun­ma­dı­ğı için ka­pa­lı bu­lu­nan 14 okul 'Köy Yaşam Mer­ke­zi­ne' dö­nüş­tü­rül­müş­tü.
İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Halil İbra­him Yaşar, Ye­şil­burç Köy Yaşam Mer­ke­zi­ni zi­ya­ret ede­rek, köyde ya­şa­yan va­tan­daş­lar­la ve okul ön­ce­si öğ­ren­ci­ler­le bir araya geldi. Köy­lü­ler­le ve öğ­ren­ci­ler­le bir süre soh­bet eden Müdür Halil İbra­him Yaşar, ana sı­nı­fı öğ­ren­ci­le­ri ile bo­ya­ma et­kin­li­ği­ne eşlik etti.
İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Halil İbra­him Yaşar ko­nuy­la il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da; 'Öğ­ren­ci­si bu­lun­ma­dı­ğı için ka­pa­lı olan köy okul­la­rı­mı­zı in­ce­le­dik. Du­ru­mu mü­sa­it olan okul­la­rı­mı­zı ge­rek­li ona­rım ve tef­ri­şa­tı­nı ya­pa­rak Köy Yaşam Mer­ke­zi ola­rak açtık. Niğde ge­ne­lin­de şuan 14 Köy Yaşam Mer­ke­zi­miz bu­lun­mak­ta olu­şup, bu mer­kez­le­ri­miz­de hem kurs­lar dü­zen­li­yo­ruz, hem de okul ön­ce­si eği­ti­mi yay­gın­laş­tır­ma ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da ana sı­nıf­lar açı­yo­ruz. Köy­ler­de ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı­mız bu mer­kez­le­ri­miz­den son de­re­ce mem­nun. Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi­miz ta­ra­fın­dan köyde ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı­mı­zın is­tek­le­ri doğ­rul­tu­sun­da üc­ret­siz kurs­la­rı ya­pı­lan plan­la­ma­lar doğ­rul­tu­sun­da aç­ma­ya devam et­mek­te­yiz.
Son yıl­lar­da köy­ler­den kente göç ile köy­le­ri­miz ma­ale­sef çok nüfus kaybı ya­şa­dı. Öğ­ren­ci az­lı­ğı ne­de­niy­le ka­pa­na­rak atıl du­rum­da bu­lu­nan köy okul­la­rı­mız Köy Yaşam Mer­kez­le­ri ile can­lan­mış olu­yor. Köy­le­ri­miz­de köyün bir mer­ke­zi ha­li­ne gelen okul­la­rı­mız va­tan­daş­la­rı­mı­za es­ki­den ol­du­ğu gibi yine hiz­met et­me­ye devam edi­yor. Köy Yaşam Mer­ke­zi bu­lu­nan köy sa­yı­mı­zın gi­de­rek ar­ta­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum. Ben ili­miz adına ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yor, emeği geçen mesai ar­ka­daş­la­rı­ma ve muh­tar­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum' dedi.

 

 

 

SON DAKİKA gelişmelere anında ulaşmak için Niğde Medya Haber uygulamasını akıllı cihazlarınıza (İOS, Android) kurabilir, Twiitter’da @NigdeMedyaHaber hesabını takip edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —