Tarih: 16.09.2024 13:39

Niğde’de boşanmalar patladı! Evli kalan sayısı azalıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ekonomi ve psikolojinin bozulması, eşlerin tahammülünün azalması, sosyal medya ve televizyon dizilerindeki gösterişli hayat boşanmalara davetiye çıkarıyor. 
Toplumun temeli olan ailenin yapısı çatırdıyor. Büyük bir heyecan ve mutlulukla başlayan evlilikler, hüsranla sonuçlanıyor. Niğde’de boşanmalar düzenli olarak artıyor. Niğde’de mahkemeler boşanma davalarına yetişemez hale geldi. Boşanmalar daha çok yeni evli çiftlerde görülürken, uzun yıllar boyunca evli kaşmış çiftler de kendilerini mahkeme salonunda buluyor. 
Uzmanlar, evliliğin bitmesinin çok farklı sebepleri olduğunu söylüyor. Ekonomideki burhan, psikolojik rahatsızlıkların artması, eşler arasındaki tahammül seviyesinin düşmesi, sosyal medya kullanımının yaygınlaşması, televizyon dizilerinde sunulan pembe hayatın insanlara çekici gelmesi, boşanmaları artıran sebeplerden bazıları olarak biliniyor. 
Niğde’de boşanma davalarının arttığına dikkat çeken hukukçular insanların genel olarak ekonomik sıkıntılardan dolayı boşandığını söylüyor. Hukukçular toplumsal olarak üstümüzde büyük bir gerginliğin hakim olduğunu belirterek, “Boşanmalar daha çok ekonomik kaynaklı olarak karşımıza çıkıyor. Fakat toplumsal olarak bunalımdayız. Bu durumdan da en çok aileler etkileniyor. Niğde’de boşanma davalarında sürekli bir artış gözlemleniyor” dediler. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —