Tarih: 16.01.2023 09:08

Niğde'de adaylık lobisi başladı!

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’de si­ya­si hava ısın­ma­ya baş­lar­ken, aday aday­lı­ğı dü­şü­nen bir­çok isim lobi ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­dı.
Si­ya­set­te, seçim ta­ri­hi­ne iliş­kin tar­tış­ma­lar sü­rer­ken, Niğde’de si­ya­si par­ti­ler ça­lış­ma­la­rı­nı hız­lan­dır­dı. Parti genel mer­kez­le­ri­nin be­lir­le­ye­ce­ği tak­vim ve prog­ram dâ­hi­lin­de teş­ki­lat­lar saha ça­lış­ma­la­rı­na ağır­lık verdi. Ak Parti, MHP, CHP, Deva Par­ti­si, Ye­ni­den Refah Par­ti­si ve Sa­adet Par­ti­si seçim ça­lış­ma­la­rı­na hız verdi.


LOBİ ÇA­LIŞ­MA­LA­RI BAŞ­LA­DI
Niğde’de aday aday­lı­ğı dü­şü­nen­ler lobi ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­dı. Ha­zi­ran ya da ön­ce­si ya­pı­la­cak se­çi­me doğru aday adayı ol­ma­yı dü­şü­nen isim­ler, gerek Niğde’de ge­rek­se An­ka­ra’da lo­bi­ye baş­la­dı. Gön­lün­den aday­lık ge­çi­ren bir­çok isim olası erken se­çi­mi de he­sa­ba ka­ta­rak, sa­ha­da ken­di­ni gös­te­rir­ken, kulis fa­ali­yet­le­ri­ne de hız ver­di­ler.

 


SİYASİ KULİSLER ISIN­MA­YA BAŞ­LA­DI
Niğde’de ince hesap yana bir­çok isim An­ka­ra’yı yol etmiş du­rum­da. An­ka­ra’da kulis ça­lış­ma­la­rı yapan isim­ler, mil­let­ve­ki­li adayı ol­ma­yı hayal edi­yor­lar. Parti genel mer­kez­le­ri­nin be­lir­le­ye­ce­ği tak­vim doğ­rul­tu­sun­da ha­zır­lık yap­ma­yı plan­la­yan­la­rın, önü­müz­de­ki ay or­ta­sı­na kadar ka­mu­oyu­nun kar­şı­sı­na çık­ma­sı bek­le­ni­yor. Aday aday­lı­ğı­nı dü­şü­nen isim­ler teş­ki­lat­lar nez­din­de etkin ol­ma­ya ça­lı­şır­ken, sivil top­lum ör­güt­le­rin­de de var­lı­ğı­nı kabul et­tir­me­ye gay­ret gös­te­ri­yor­lar.


HA­RE­KETLİLİK BAŞ­LA­DI
An­ka­ra’da ya­şa­nan si­ya­si ha­re­ket­li­lik Niğde’de de his­se­dil­me­ye baş­lan­dı. Kent­te her geçen gün si­ya­si hava ısın­ma­ya, he­ye­ca­nın dozu art­ma­ya devam edi­yor. Niğde’de se­çim­ler ön­ce­sin­de ve­kil­lik ha­ya­li ku­run­lar yavaş yavaş sa­ha­ya çık­ma­ya ha­zır­la­nı­yor. İkti­dar da ol­du­ğu kadar mu­ha­le­fet par­ti­le­rin­de de bir­çok yeni isim aday­lık için nabız yok­la­ma­ya baş­la­dı. Mil­let­ve­kil­li­ği genel se­çim­le­ri­nin sü­re­si yak­laş­tık­ça si­ya­si are­na­da­ki ara­yış­lar­da yo­ğun­la­şı­yor.
Si­ya­se­tin boş­luk gö­tür­mez ger­çe­ğin­den ha­re­ket eden mev­cut si­ya­si­ler ise kol­tu­ğu kap­tır­ma­mak adına Niğde’deki ça­lış­ma­la­rı­na hız verdi. Si­ya­si­ler il, ilçe ve köy zi­ya­ret­le­ri­ne ağır­lık ve­rir­ken, kamu kurum ve STK zi­ya­ret­le­ri­ni de ak­sat­mı­yor. Genel Mer­kez’den gelen ‘Sa­ha­da aktif olun’ ta­li­ma­tı ile bir­lik­te mil­let­ve­kil­le­ri ve il baş­ka­nı ile ilçe yö­ne­ti­ci­le­ri sa­ha­da ge­ze­rek va­tan­daş­la­rı din­le­me­ye baş­la­dı.
Niğde’nin TBMM’de üç mil­let­ve­ki­li bu­lu­nu­yor. 24 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­de Ak Parti 2, CHP bir mil­let­ve­ki­li çı­kar­mış­tı.

 

SON DAKİKA gelişmelere anında ulaşmak için Niğde Medya Haber uygulamasını akıllı cihazlarınıza (İOSAndroid) kurabilir, Twiitter’da @NigdeMedyaHaber hesabını takip edebilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —