Tarih: 17.09.2024 11:25

Niğde o listeye giremedi!

Facebook Twitter Linked-in

Dünya çağında ülkemizi ve tüm illeri yakından ilgilendiren araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Bu kez Uluslararası Cittdaslow Birliği, sakin yaşamı teşvik için bir araştırma yaptı. Bu araştırmada Türkiye’de ki illerin sıralaması merak ediliyordu. 30 ülkeden 278 kentin ilçesinin kabul gördüğü o listeyi yayınlayan birlik, Türkiye’de sadece listeye 22 ili yazdı. 
Uluslararası Cittaslow Birliği’ne göre Türkiye’de Niğde, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum Amasya ve Tokat gibi 22 ilde ki ilçeler o listeye giremedi. 
NİĞDE SAKİN BİR İL!
Bu araştırmanını sonuçlarıyla ilgili görüşlerini aldığımız Niğdeliler, Niğde’nin dünya üzerinde yaşanabilecek en sakin ve güvenli yer olduğunu belirterek, “Bu araştırmada bazı eksikliklerin olduğunu ve tam anlamıyla ciddi bir araştırma yapılmadığını düşünüyoruz. Niğde’miz nüfus anlamında kalabalık olmayan, asayişin az olduğu, doğal güzelliklerinin bol olduğu, kültür ve medeniyetlerin izlerine rastlanıldığı şaheser bir yerdir. Araştırmada Niğde’yi ilk sırada görmeyi çok isterdik” dediler. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —