Tarih: 06.01.2023 11:04

Erdoğan’dan partisine seçim talimatı! Adayları belirleyin

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti'de, 2023 se­çim­le­rin­de mil­let­ve­ki­li adayı gös­te­ri­lecek isim­ler üze­rin­de de­ğer­len­dir­me sü­re­ci­ne gi­ril­di. Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, kur­may­la­rı­na 2023 se­çim­le­rin­de mil­let­ve­ki­li adayı gös­te­ri­lecek isim­le­rin tes­pi­ti­ne baş­la­ma­la­rı ta­li­ma­tı­nı verdi.
Edi­ni­len bil­gi­le­re göre Er­do­ğan kur­may­la­rı­na, "Seçim sü­re­ci­ne gir­dik. Bizim yo­ğun­la­şa­ca­ğı­mız konu artık aday­lar ola­cak. Ha­zır­lık­la­ra baş­la­yın. Hem yeni isim­ler hem de mev­cut mil­let­ve­kil­le­ri ko­nu­sun­da hız­lı­ca adım ata­lım. İl baş­kan­la­rı ve be­le­di­ye baş­kan­la­rı­nın du­ru­mu­nu da de­ğer­len­di­re­lim. Halk­tan oy ala­bi­lecek, si­ner­ji oluş­tu­ra­cak, güçlü isim­ler­le se­çi­me gi­de­lim" dedi.
Er­do­ğan, 2023 se­çim­le­ri­ne ha­zır­lık­lar kap­sa­mın­da, hafta ba­şın­da MYK'yı, ön­ce­ki gün de seçim st­ra­te­ji eki­bi­ni top­la­mış­tı. Er­do­ğan bu sü­reç­te, seçim kam­pan­ya­sı­nı yü­rü­ten ekip­le de uzun süren bir top­lan­tı ger­çek­leş­tir­di. Bu top­lan­tı­lar­da hem kam­pan­ya sü­re­ci hem de seçim be­yan­na­me­si üze­rin­de geniş de­ğer­len­dir­me­ler ya­pıl­dı.

 


3 DÖNEM KU­RA­LI: BAZI AĞIR TOP­LAR LİSTE DIŞI KALABİLİR
AK Parti'deki 3 dönem ku­ra­lı­nın iş­le­til­me­si ko­nu­sun­da da ha­zır­lık ya­pı­lı­yor. 3 dönem ku­ra­lı­na ta­kı­lan mil­let­ve­kil­le­ri­nin ye­ni­den aday ya­pı­lıp ya­pıl­ma­ma­sı ko­nu­sun­da­ki yetki MYK'da ola­cak. Bu ku­ra­la ta­kı­lan bazı isim­le­rin, ye­ni­den aday­lık­la­rı ko­nu­sun­da bir bek­len­ti­le­ri­nin ol­ma­dı­ğı­nı Cum­hur­baş­ka­nı­na ilet­tik­le­ri öğ­re­nil­di. AK Parti'de 3 dönem ku­ra­lı­nın nasıl iş­le­ti­le­ce­ği­ne yö­ne­lik son de­ğer­len­dir­me­ler önü­müz­de­ki gün­ler­de ya­pı­la­cak. AK Parti'de daha önce 7 Ha­zi­ran 2015 se­çim­le­rin­den 1 Kasım 2015 se­çim­le­ri­ne kadar olan süreç 3 dönem ku­ra­lın­dan is­tis­na tu­tul­muş­tu. Ancak, AK Parti'de ya­pı­lan son de­ğer­len­dir­me­ler­de, söz ko­nu­su iki seçim ara­sın­da­ki bu sü­re­nin de artık 3 dö­ne­me dahil edi­le­bi­le­ce­ği be­lir­ti­li­yor. Bu ko­nu­da bir karar alı­nır­sa, AK Parti'deki bazı isim­le­rin mil­let­ve­kil­li­ği 5 dö­ne­me ula­şı­yor. 3 dönem ku­ra­lı is­tis­na­sız uy­gu­lan­ma­sı du­ru­mun­da ara­la­rın­da ağır top­la­rın da bu­lun­du­ğu 100 ci­va­rın­da mil­let­ve­ki­li­nin liste dışı ka­la­bi­le­ce­ği be­lir­ti­li­yor.
KAY­NAK: TÜRKİYE GA­ZE­TESİ / YÜCEL KA­YA­OĞ­LU
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —