Tarih: 02.03.2024 11:52

Bor’da bitmeyen tadilat! Yeni Hamam 9 yıldır kapalı!

Facebook Twitter Linked-in

Bor ilçesinin orta yerinde kullanıma açık olan hamamı onarıyoruz diye 9 yıldır kapalı tutulması vatandaşların tepkisene neden olurken, hamamın ne zaman açılacağı ise belirsizliğini koruyor.
Yeni Hamam’ın restorasyon çalışmaları 2015 yılında başladı. Yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle restorasyon işi yarım kalmış ve firmanın sözleşmesi 2019 yılında feshedilmişti. 

 

 

Vatandaşlar Yeni Hamam’da çalışmaların ne zaman tamamlanarak hizmete sunulacağı tarihi merak ettiklerini belirterek, “Şehrin göbeğinde bulunan bu hamam 5 yıl süren çalışmayla 1580 yılında hizmete girdiğini anımsattı. Dönemin şartlarında yapımı bile 5 yıl içinde tamamlanan eserin, aradan yaklaşık 5 asır geçtikten sonra günümüzde restorasyonunun yaklaşık 9 yıldır tamamlanmamış olmasının üzüntü verici olduğunu” söylediler. 

 

 

Hamamın bölge halkının yanında Bor’a gelenlerinde ilgi gösterdiği bir yer olduğunu belirten vatandaşlar, “2 yılda bitmesi beklenen çalışmalar yaklaşık 9 yıldır bitmedi ve hamam açılamadı. Ne zaman onarım bitecek o da belli değil. Birde mevcut belediye başkanı Serkan Baran halka dağıttığı kitapçıkta hamamı restore ederek hizmete sunduklarını söylüyor. Ama hamam tadilatının belediye ile bir ilgisi yok projeyi bakanlık yürütüyor. Açık olmayan bir hamamı tadilat yaparak hizmete sunduk demek bizleri kandırmak demektir” dediler. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —