Tarih: 11.08.2024 09:59

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu oldu. 21 gün sonra geçerli olacak

Facebook Twitter Linked-in

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacak olan Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihi 31 Ağustos'a ertelendi.Bu yönetmelik, sıfır araçlarda çarpışma önleyici ve yorgunluk algılama sistemi gibi ileri seviye güvenlik özelliklerinin zorunlu hale gelmesini sağlayacak.
Erteleme kararı, bayilere mevcut stoklarındaki yönetmeliğe uygun olmayan araçları bir süre daha satma fırsatı veriyor. Ancak bu süreçte araç stoklarının hızla tükenmekte olduğu ve yakında tamamen biteceği öngörülüyor.
YALNIZCA BU ARAÇLARDA GEÇERLİ OLACAK
İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, ertelemenin yalnızca ulusal tip onayı ile üretilen araçlar için geçerli olduğunu belirtti.
Bu araçlar için çeşitli kampanyalar düzenlenirken, ithal edilen araçların çoğunun yönetmeliğe zaten uyum sağladığı ifade ediliyor.
Ertemel, yerli üretimde bazı modellerde bu güvenlik sistemlerinin eksik olduğunu, ancak 31 Ağustos'tan itibaren bu eksikliklerin giderileceğini aktardı.
Fiyatlar konusunda ise Ertemel, otomotiv piyasasında şu anda bir artış beklenmediğini, fiyat değişikliklerinin 2025'in ilk çeyreğinde görülebileceğini dile getirdi. Tüketicilerin bu durumu fırsata çevirebileceğini de vurguladı.
Yedek parça stoklarının tüketilmesi açısından da önemli bir adım olarak görülen bu erteleme, özellikle popüler modellerin satışında ekstra zaman kazandıracak.
31 AĞUSTOSTA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Genel Güvenlik Yönetmeliği, sürüş güvenliğini artırmayı amaçlayan yeni standartlarla 31 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —