Tarih: 13.01.2023 16:49

Ali Babacan'dan bomba adaylık çıkışı: Rahat seçilirim!

Facebook Twitter Linked-in

DEVA Par­ti­si Genel Baş­ka­nı Ali Ba­ba­can, Al­tı­lı Masa'nın ken­di­si­ni Cum­hur­baş­ka­nı adayı gös­ter­me ih­ti­ma­li­ni de­ğer­len­di­rir­ken, ''Hem rahat se­çi­li­rim hem de en iyi şe­kil­de yö­ne­ti­rim'' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
De­mok­ra­si ve Atı­lım (DEVA) Par­ti­si Genel Baş­ka­nı Ali Ba­ba­can, Med­yas­co­pe'ta Ruşen Çakır'ın Al­tı­lı Masa'nın ça­lış­ma­la­rı ve aday­lık tar­tış­ma­la­rı­na iliş­kin so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı.
Al­tı­lı Masa’nın 11. top­lan­tı­sıy­la il­gi­li ko­nu­şan Ali Ba­ba­can, ada­yın be­lir­len­me­siy­le il­gi­li ola­rak “Önce ana­ya­sa de­ği­şik­lik pa­ke­ti­ni ta­mam­la­ya­ca­ğız, ortak po­li­ti­ka­lar met­ni­ni oluş­tu­ra­ca­ğız ve geçiş sü­re­ci­nin yol ha­ri­ta­sı­nı be­lir­le­ye­ce­ğiz. Bu bah­set­ti­ğim ça­lış­ma­lar bit­me­den aday isim­le­ri ko­nu­şul­du­ğun­da ge­nel­de aday­la­rın kim­lik­le­ri ve geç­miş­le­ri tar­tı­şı­lı­yor. Hal­bu­ki biz ne ya­pa­ca­ğı­mı­za karar ver­dik­ten sonra, ül­ke­nin so­run­la­rı­nı çöz­mek için neler ya­pı­la­ca­ğıy­la il­gi­li ko­nu­la­rı bi­ti­rip or­ta­ya koy­ma­dan, adayı tar­tış­tı­ğı­mız­da kim­lik ve geç­miş tar­tı­şı­lı­yor. Bun­lar oluş­tu­rul­ma­dan ortak adayı be­lir­le­me­ye­ce­ği­mi­zi söy­le­miş­tik, bu sı­ra­la­ma­da devam edi­yo­ruz. Top­lum­da ada­yı­mı­zın tar­tış­tı­ğı­nı gö­rü­yo­ruz, va­tan­daş­la­rı­mı­zın eği­lim­le­ri­ni de­ğer­len­di­re­ce­ğiz. Va­tan­daş­la­rın bu ko­nu­da tabii ki çok büyük me­ra­kı var. Ben bunu da çok sıh­hat­li bu­lu­yo­rum” dedi.
"ÖNCELİĞİMİZ MA­SA­DAN OL­MA­SI"
Ba­ba­can, ken­di­si­nin olası aday­lı­ğıy­la il­gi­li ise şöyle dedi: "Bizim ön­ce­li­ği­miz altı genel baş­ka­nın otur­du­ğu ma­sa­nın için­den bir aday çık­ma­sı. Bizim ön­ce­li­ği­miz bu, çünkü bu sü­re­ci hız­lan­dı­ra­cak­tır ve ka­rar­lar daha hızlı alı­na­cak­tır. Dı­şa­rı­dan bir ye­din­ci isim söz ko­nu­su ol­du­ğun­da, o ismin sü­re­ce adap­tas­yo­nu biraz daha zaman ala­cak­tır. Ama al­tı­lı masa ni­ha­ye­tin­de dı­şa­rı­dan bir isim ko­nu­sun­da mu­ta­ba­ka­ta va­rır­sa ne olur? Bir­kaç hafta daha gerek olur adap­tas­yon sü­re­ci­ne o da olur. Be­nim­le il­gi­li ko­nu­ya ge­lin­ce, eğer al­tı­lı masa benim ismim üze­rin­de mu­ta­bık ka­lır­sa tabii ki hem rahat se­çi­li­rim hem de en iyi şe­kil­de yö­ne­ti­rim. Ama şu anda bizim ön­ce­li­ği­miz kim so­ru­su değil."

 

 

SON DAKİKA gelişmelere anında ulaşmak için Niğde Medya Haber uygulamasını akıllı cihazlarınıza (İOSAndroid) kurabilir, Twiitter’da @NigdeMedyaHaber hesabını takip edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —