Tarih: 07.01.2023 18:08

Akşener: Birinci parti çıkacağız, başbakan olacağım

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Genel Baş­ka­nı Meral Ak­şe­ner par­ti­si­nin Muğla 3. Ola­ğan Kong­re­si’nde yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, ''Ne için baş­ba­kan­lı­ğa aday ol­du­ğu­mu an­la­dı­nız mı? Siz­den is­te­di­ğim şudur: Bi­rin­ci parti çı­ka­ca­ğız ve ben de baş­ba­kan ola­ca­ğım'' dedi.
İYİ Parti Genel Baş­ka­nı Meral Ak­şe­ner, “Ey bu­gü­nün şı­ma­rık­la­rı, bu­gü­nün zor­ba­la­rı, bu­gü­nün hır­sız­la­rı, bu­gü­nün kor­kak­la­rı bizi iyi ta­nı­yın, bizi iyi bilin. Biz kan kusup kı­zıl­cık şer­be­ti di­yen­le­riz. İşte 2023 bütün bu şart­lar­da, 2023’te ya­pı­la­cak o se­çi­mi ka­zan­mak zo­run­da ol­du­ğu­mu­zu bi­len­le­riz. Bil­di­ği­miz için, mil­le­ti­mi­zin ge­le­ce­ği için bu ira­de­yi koy­mak zo­run­da ol­du­ğu­mu­zu bil­di­ği­miz için, geç­mi­şi­miz bu­gü­ne kefil ol­du­ğu­muz için bu işi ba­şa­ra­ca­ğız” dedi.
İYİ Parti Genel Baş­ka­nı Meral Ak­şe­ner, par­ti­si­nin Muğla 3. Ola­ğan Kong­re­si’ne ka­tıl­dı. Kong­re­de ko­nu­şan Ak­şe­ner, özet­le şun­la­rı söy­le­di:
“Bugün o tek adam re­ji­mi­nin ge­tir­di­ği, her şeyin tek ada­mın iki du­da­ğı ara­sın­da ol­du­ğu ama hak­kı­nı ye­me­yim ya göz­le­ri ışıl­tı­lı bir Bakan da var. Bu ışıl­tı­nın emir veren de sayın Er­do­ğan. Her şeyin teke bağ­lan­dı­ğı, öğ­ret­men­le­rin; kad­ro­lu öğ­ret­men, söz­leş­me­li öğ­ret­men, en­va­yi çeşit öğ­ret­men tuhaf tuhaf ta­rif­le­rin ol­du­ğu bir Tür­ki­ye’nin ola­ca­ğı­nı gör­dük ve bu azi­run ile bir­lik­te biz 2017’de par­ti­miz yoktu. Tek tek omuz omuza, her bi­ri­miz kendi ce­bi­miz­den har­ca­ya­rak şehir şehir gez­dik. Genç­le­rin umut­suz­lu­ğu­nun ne hale ge­le­ce­ği­ni ön­gör­dük, hır­sız­lı­ğın, li­ya­kat­siz­li­ğin nasıl ola­ca­ğı­nı ön­gör­dük. Her bi­ri­miz öyle ça­lış­tık ki sa­de­ce ben 43 il gez­mi­şim.

'ATA­TÜRK’ÜMÜ­ZÜN OR­TA­YA KOY­DU­ĞU O VİZYONU 21. YÜZ­YI­LA TA­ŞI­MAK'
Mil­le­ti­mi­zin re­fa­hı­nı, in­sa­nı­mı­zın ge­le­ce­ği­ni, genç­le­ri­mi­zin umu­du­nu dü­şün­mek, o ne­den­le mil­li­yet­çi olmak… cum­hu­ri­yet de­ğer­le­ri­mi­ze inan­mak… Ata­türk’ümü­zün or­ta­ya koy­du­ğu o viz­yo­nu 21. Yüz­yı­la ta­şı­mak… Bizim ço­cuk­lu­ğu­muz­dan iti­ba­ren ge­tir­di­ği­miz mi­ras­tır bu.
Bu ucube sis­te­me, bu ucube sis­te­min te­za­hür ede­ce­ği tek adam­lık sis­te­mi­ne her bi­ri­miz, hangi im­ka­nı­mız varsa onu or­ta­ya ko­ya­rak irade koy­duk. Siz bu ül­ke­nin asil ev­lat­la­rı, asıl un­sur­la­rı ve aynı za­man­da en de­mok­rat bi­rey­le­ri­si­niz. Her bi­ri­niz­le ayrı ayrı gurur du­yu­yo­rum. İYİ Parti beş yıl­lık bir parti ola­bi­lir. Ama İYİ Parti, ezi­le­nin ya­nın­da, hak­lı­nın ya­nın­da, hak­sız­lı­ğı ya­pa­nın kar­şı­sın­da, zul­mün kar­şı­sın­da, za­li­min kar­şı­sın­da duran bi­rey­le­rin bi­rey­le­rin kur­du­ğu bir si­ya­si par­ti­dir. Onun için ce­su­ruz.

'TÜRKİYE’YE SES­LENİYORUM'
Tür­ki­ye’ye ses­le­ni­yo­rum: Ey mil­le­tim! Ka­pa­tın göz­le­ri­ni­zi. İYİ Parti ku­rul­ma­mış ol­say­dı, bugün 13. Cum­hur­baş­ka­nı, al­tı­lı ma­sa­nın di­ye­bi­lir miy­dik? Bugün bu ül­ke­de neler ko­nu­şu­lu­yor ola­cak­tı? Biz, rahat bozan bir par­ti­yiz. Biz, yan­lış­lık­la­rın üze­ri­ne giden bir par­ti­yiz. Ama aynı za­man­da çözüm üre­ten bir par­ti­yiz. Be­ra­ber se­çi­me gir­dik ve ne oldu? İYİ Parti ol­ma­say­dı, bu it­ti­fak ol­ma­say­dı İstan­bul alı­na­bi­lir miydi? Ba­zı­la­rı­nın sinir sis­te­mi bu de­re­ce bo­zu­la­bi­lir miydi? Şimdi, bakın. İstan­bul alın­dı, An­ka­ra alın­dı. 11 bü­yük­şe­hir alın­dı. Ama İstan­bul kah­ret­ti. Çok fena oldu. Dö­nül­dü şimdi de ‘Ah­mak­lık’ de­di­ği için İstan­bul Be­le­di­ye Baş­ka­nı’nın sö­zün­den do­la­yı 2 yıl 7 ay ceza al­ma­sı… İlginç olanı bu. Sayın İma­moğ­lu'nun da­va­sı­nın gö­rül­dü­ğü gün yine ora­day­dım.

'HAK­SIZ­LI­ĞA UĞ­RA­YAN­LA­RIN YA­NIN­DA OLDUK'
12 Eylül oldu. Pek çok insan iş­ken­ce gördü ama o zaman bile yar­gıç­lar, o güçlü in­san­la­rın kar­şı­sın­da bile yar­gıç­lar cüb­be­le­ri­ne düğme dik­me­miş­ler­di. Bugün, yargı o gün­den bile daha fazla ve­sa­yet al­tın­da. Şimdi biz, hep hak­sız­lı­ğa uğ­ra­yan­la­rın ya­nın­da olduk.

'NE İÇİN BAŞ­BA­KAN­LI­ĞA ADAY OL­DU­ĞU­MU AN­LA­DI­NIZ MI?'
Ey bu­gü­nün şı­ma­rık­la­rı, bu­gü­nün zor­ba­la­rı, bu­gü­nün hır­sız­la­rı, bu­gü­nün kor­kak­la­rı bizi iyi ta­nı­yın, bizi iyi bilin. Biz kan kusup kı­zıl­cık şer­be­ti di­yen­le­riz. İşte 2023 bütün bu şart­lar­da, 2023’te ya­pı­la­cak o se­çi­mi ka­zan­mak zo­run­da ol­du­ğu­mu­zu bi­len­le­riz. Bil­di­ği­miz için, mil­le­ti­mi­zin ge­le­ce­ği için bu ira­de­yi koy­mak zo­run­da ol­du­ğu­mu­zu bil­di­ği­miz için, geç­mi­şi­miz bu­gü­ne kefil ol­du­ğu­muz için bu işi ba­şa­ra­ca­ğız. Val­la­hi ba­şa­ra­ca­ğız, bil­la­hi ba­şa­ra­ca­ğız. İddia edi­yo­rum, bu se­çi­mi ala­ca­ğız ve bu se­çim­den baş­ba­kan Ak­şe­ner di­yor­su­nuz ya, ne için baş­ba­kan­lı­ğa aday ol­du­ğu­mu an­la­dı­nız mı? İşte bu bir fe­ra­gat­tir ama aynı za­man­da bu bir id­di­adır. Siz­den is­te­di­ğim şudur: Bi­rin­ci parti çı­ka­ca­ğız ve ben de baş­ba­kan ola­ca­ğım. Onun­la, bu­nun­la an­la­şa­rak değil, onun­la bu­nun­la kapı ar­ka­la­rın­da ah­bap­lık ede­rek değil, ondan bun­dan bir şey is­te­ye­rek değil, var ya bir türkü ‘min­net ey­le­mem, mih­net ey­le­mem’ kendi ira­de­miz­le, ça­lış­kan­lı­ğı­mız­la, gü­cü­müz­le mil­le­ti­mi­zi ikna ede­rek bi­rin­ci parti çı­ka­ca­ğız.”İYİ Parti Genel Baş­ka­nı Meral Ak­şe­ner par­ti­si­nin Muğla 3. Ola­ğan Kong­re­si’nde yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, ''Ne için baş­ba­kan­lı­ğa aday ol­du­ğu­mu an­la­dı­nız mı? Siz­den is­te­di­ğim şudur: Bi­rin­ci parti çı­ka­ca­ğız ve ben de baş­ba­kan ola­ca­ğım'' dedi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —