Tarih: 13.01.2023 13:34

2023'te 3'üncü sandık mı geliyor ?

Facebook Twitter Linked-in

Tür­ki­ye'de henüz mil­let­ve­kil­li­ği ve Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi için tarih net­leş­mez­ken şimdi de ba­şör­tü­sü dü­zen­le­me­si için de re­fe­ran­du­ma gi­di­le­ce­ği id­di­ası ku­lis­ler­den yük­sel­me­ye baş­la­dı.
Ba­şör­tü­sü­ne Ana­ya­sal gü­ven­ce sağ­la­yan ve aile ku­ru­mu­nun güç­len­di­ril­me­si­ni de ön­gö­ren Ana­ya­sa de­ği­şik­li­ği önü­müz­de­ki hafta TBMM Ana­ya­sa Ko­mis­yo­nun­da gö­rü­şül­me­ye baş­la­ya­cak.
AK Parti, tek­lif­le il­gi­li mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­ne bir kez zi­ya­ret ger­çek­leş­tir­miş­ti. İkinci zi­ya­re­te ise CHP ve İYİ Parti'den olum­suz yanıt gel­miş, ge­rek­çe ola­rak CHP'li Ali Mahir Ba­şa­rır ve İYİ Par­ti­li Lütfü Türk­kan'ın do­ku­nul­maz­lık dos­ya­la­rı­nın gün­de­me alın­ma­sı gös­te­ril­miş­ti.
Al­tı­lı ma­sa­dan gelen açık­la­ma­da, AK Parti'nin tek­li­fi­ne kar­şı­lık kendi tek­lif­le­ri­nin Mec­li­se su­nu­la­ca­ğı be­lir­til­miş­ti. Ancak altı par­ti­nin Mec­lis­te­ki 175 olan mil­let­ve­ki­li sa­yı­sı tek­li­fin ve­ri­le­bil­me­si için ge­rek­li 200 im­za­ya yet­mi­yor.
Bu du­rum­da HDP'nin nasıl bir tutum ta­kı­na­ca­ğı da merak ko­nu­su. AK Parti'nin ikin­ci tur gö­rüş­me­le­ri­ne HDP'den de ret gel­miş­ti.
Öte yan­dan Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, tek­li­fin Mec­lis­ten geç­me­me­si du­ru­mun­da re­fe­ran­dum ya­pı­la­bi­le­ce­ğin sin­ya­li­ni son ola­rak şu söz­ler­le ver­miş­ti:
"Şayet Mec­li­si­miz üze­ri­ne dü­şe­ni ye­ri­ne ge­tir­mez­se el­bet­te son sözü milli irade söy­le­yecek, son ka­ra­rı mil­le­ti­mi­zin bi­za­ti­hi ken­di­si ve­re­cek­tir."
AK Parti'nin önü­müz­de­ki hafta Mec­li­sin gün­de­mi­ne ge­lecek tek­li­fi için ise 400'ün üze­rin­de oy ge­re­ki­yor. 360-400 ara­sın­da ka­lır­sa ise Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan'ın tek­li­fi re­fe­ran­du­ma gö­tür­me­si bek­le­ni­yor.

 

 

 

SON DAKİKA gelişmelere anında ulaşmak için Niğde Medya Haber uygulamasını akıllı cihazlarınıza (İOSAndroid) kurabilir, Twiitter’da @NigdeMedyaHaber hesabını takip edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —